Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Agentúra Moody’s zhoršila pre vysoké dlhy ratingy automobilky Jaguar Land Rover

Agentúra Moody’s zhoršila pre vysoké dlhy ratingy automobilky Jaguar Land Rover

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s Investors Service znížila britskej automobilke Jaguar Land Rover Automotive Plc takzvaný Corporate Family Rating (CFR) na B1 zo stupňa Ba3 a tiež PDR rating vyjadrujúci pravdepodobnosť neplnenia záväzkov (probability of default) na B1-PD z úrovne Ba3-PD. Výhľad ratingov zostáva negatívny.

„Toto zníženie odzrkadľuje očakávanie agentúry Moody’s, že dlhy spoločnosti zostanú na vysokej úrovni a voľný tok hotovosti bude v účtovných rokoch 2020 a 2021 negatívny,“ povedal Tobias Wagner, analytik agentúry Moody’s.

Automobilka Jaguar Land Rover sa totiž snaží dosiahnuť obrat výkonu v Číne, realizuje reštrukturalizačný program a pokračuje v investíciách do budúcej série modelov vrátane elektrických áut.

„Negatívny výhľad je odrazom náročnosti dosahovania obratu finančného výkonu v prostredí utlmeného trhu a toho, že iní výrobcovia áut sa tiež pripravujú na uvedenie elektrických vozidiel. Zároveň pretrvávajú riziká súvisiace s potenciálnym brexitom bez dohody a možným zavedením ciel zo strany USA,“ konštatoval Tobias Wagner.

Viac k témam: Jaguar Land Rover, Moody’s, rating
Zdroj: Webnoviny.sk – Agentúra Moody’s zhoršila pre vysoké dlhy ratingy automobilky Jaguar Land Rover © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *