Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť na Slovensku sa drží pod piatimi percentami a opäť dosiahla nový rekord

Nezamestnanosť na Slovensku sa drží pod piatimi percentami a opäť dosiahla nový rekord

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu mája tohto roka oproti aprílu klesla o 0,02 percentuálneho bodu na 4,88 %.

Pokles o 666 ľudí

Medziročne bola miera nezamestnanosti v piatom mesiaci tohto roka nižšia o 0,49 percentuálneho bodu. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci mája 134 124 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s aprílom ide o pokles o 666 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 13 966 osôb.

Zníženie o 0,05 percenta

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na „péenke“ alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6 %. Medzimesačne to znamenalo zníženie o 0,05 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 0,58 percentuálneho bodu.

Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci mája tohto roka 164 957 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 1 299 osôb, v porovnaní s májom vlaňajška je to menej o 16 537 ľudí.

Viac k témam: miera nezamestnanosti, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, nezamestnanosť v SR, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezamestnanosť na Slovensku sa drží pod piatimi percentami a opäť dosiahla nový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *