Home / EKONOMIKA / Informatika / Apple vraj chce, aby jeho subdodávatelia presunuli 15 až 30 percent výroby mimo Čínu

Apple vraj chce, aby jeho subdodávatelia presunuli 15 až 30 percent výroby mimo Čínu

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Americká technologická spoločnosť Apple požiadala svojich hlavných subdodávateľov, aby posúdili náklady na presun 15 až 30 percent výrobnej kapacity z Číny.

Apple totiž pripravuje podstatnú reštrukturalizáciu dodávateľského reťazca. Uviedol to portál asia.nikkei.com. Podnetom pre tento krok firmy Apple je pretrvávajúce napätie v obchodných vzťahoch medzi Washingtonom a Pekingom.

Viacero zdrojov však uviedlo, že aj keby sa spor vyriešil, Apple reštrukturalizáciu nezruší. Technologická spoločnosť totiž dospela k záveru, že riziko vyplývajúce zo spoliehania sa na výrobu v Číne je príliš vysoké a rastie, uviedlo niekoľko ľudí pre asia.nikkei.com.

Ku krajinám, o ktorých sa uvažuje pri diverzifikácii, patria Mexiko, India, Indonézia a Malajzia. Spoločnosť Apple sa však odmietla k tejto problematike vyjadriť.

Viac k témam: Apple
Zdroj: Webnoviny.sk – Apple vraj chce, aby jeho subdodávatelia presunuli 15 až 30 percent výroby mimo Čínu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *