Home / šport / Futbal / Spartak Trnava, „Ruža“ aj Dunajská Streda už poznajú mená súperov pre 2. predkolo Európskej ligy

Spartak Trnava, „Ruža“ aj Dunajská Streda už poznajú mená súperov pre 2. predkolo Európskej ligy

NYON 19. júna (WebNoviny.sk) – Víťaz uplynulej edície slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup FC Spartak Trnava v prípade postupu do 2. predkola Európskej ligy 2019/2020 nastúpi proti bulharskému Lokomotivu Plovdiv.

„Andeli“ však musia najprv zvládnuť úvodnú prekážku v podobe bosnianskeho klubu Radnik Bijeljina. Rozhodol o tom stredajší poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

„Ruža“ na Cypre alebo v Moldavsku

Druhý tím minulosezónnej fortunaligovej tabuľky FC DAC 1904 Dunajská Streda môže v 2. predkole vyzvať grécky klub FC Atromitos. Futbalisti zo Žitného ostrova budú v prvom predkole čeliť poľskej Cracovii Krakov.

V prípade, že „bronzové“ mužstvo uplynulého ligového ročníka MFK Ružomberok v úvodnom predkole EL prejde cez bulharský tím Levski Sofia, v ďalšej fáze ho čaká buď cyperský AEK Larnaka alebo moldavský CS Petrocub Hincesti.

V druhom predkole možno aj „belasí“

V druhom predkole EL sa môžu objaviť aj hráči Slovana Bratislava. V prípade neúspechu v 1. predkole Ligy majstrov proti čiernohorskej Sutjeske Nikšič sa presunú do majstrovskej vetvy EL, v ktorej by ich v 2. predkole čakal zdolaný z dvojice The New Saints (Wal.)/víťaz kvalifikačného kola LM.

Proti waleskému mužstvu „belasí“ nastúpili aj v sezóne 2014/2015, keď ho v 2. predkole LM vyradili po výsledkoch 1:0 doma a 2:0 vonku. Prvé predkolo EL odštartuje 11. júla, odvety budú na programe o týždeň neskôr 18. júla. Úvodné stretnutia druhého predkola sú naplánované na 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta.

Viac k témam: Európska liga UEFA, FC DAC 1904 Dunajská Streda, MFK Ružomberok, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Spartak Trnava, „Ruža“ aj Dunajská Streda už poznajú mená súperov pre 2. predkolo Európskej ligy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *