Home / šport / Ostatné športy / Ruská chodkyňa Klavdija Afanasievová prekonala svetový rekord, jej výkon však neuznajú

Ruská chodkyňa Klavdija Afanasievová prekonala svetový rekord, jej výkon však neuznajú

ČEBOKSARY 17. júna (WebNoviny.sk) – Ruská chodkyňa Klavdija Afanasievová zašliapala na ruskom šampionáte v Čeboksaroch 50 km za 3:57:08 h, čo je výkon o 2:08 min lepší ako svetový rekord Číňanky Chung Liou z 9. marca 2019 v meste Chuang-šan.

Dvadsaťtriročná Ruska, bývalá juniorská majsterka Európy a víťazka ME do 23 rokov, sa však neocitne v listine svetových rekordérok, pretože Ruská atletická federácia má medzinárodný dištanc a okrem toho preteky nerozhodovali medzinárodní arbitri, ale len domáci, čo na uznanie za oficiálny svetový rekord nestačí. Afanasievová vyhrala pred Margaritou Nikiforovovou (4:05:08).

V pretekoch mužov na 50 km dominoval Sergej Šarypov časom 3:43:36 h pred Nikolajom Sergejevom (3:49:31), ruské tituly na 20 km si vybojovali medailista z MS 2017 v Londýne Sergej Širobokov (1:19:27) a bývalá olympijská šampiónka Jelena Lašmanovová (1:27:19).

Viac k témam: chôdza, svetový rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská chodkyňa Klavdija Afanasievová prekonala svetový rekord, jej výkon však neuznajú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *