Home / KULTÚRA / Film a TV / Netflix uviedol seriál Jinn, pobúril ním jordánsku vládu aj armádu, ktorá ho chce vymazať

Netflix uviedol seriál Jinn, pobúril ním jordánsku vládu aj armádu, ktorá ho chce vymazať

AMMÁN 16. júna (WebNoviny.sk) – Viacerí ministri jordánskej vlády cez víkend protestovali proti novému seriálu spoločnosti Netflix. Ide o prvý čisto arabský seriál Netflixu s názvom Jinn (Džin), jeho dej sa odohráva v Jordánsku, kde sa aj natáčal.

Cenzúra alebo vymazanie

Podľa viacerých vplyvných jordánskych politikov je však potrebné seriál scenzúrovať a prinajmenšom z neho vystrihnúť viaceré „chúlostivé scény“, ktoré sa údajne nezlučujú s tradičným vnímaním sveta v tejto krajine.

Veľmi aktívne sa do tejto kauzy zapojila aj jordánska armáda, ktorá na svojej webstránke oznámila, že jej útvar boja proti kyberzločinu sa pokúša tento seriál vymazať z ponuky jordánskeho Netflixu. Akými prostriedkami sa o to snaží, armáda neuvádza.

Blízkovýchodná pobočka Netflixu na túto búrku nevôle v Jordánsku reagovala na Twitteri vyhlásením, že ide podľa nej ide o neprípustné zasahovanie do tvorby spoločnosti a o „vlnu zastrašovania“.

Džin so zlým úmyslom

Podľa neskoršieho stanoviska centrály Netflixu seriál pojednáva o „univerzálnych témach“, ktoré „môžu byť vnímané kontroverzne“. Spoločnosť síce uvádza, že sa podriadi prípadnej oficiálnej žiadosti o úpravu obsahu, dodáva však, že takéto žiadosti sú veľmi zriedkavé.

Seriál Jinn, ktorý Netflix zverejnil len tento štvrtok, pozostáva zatiaľ z jednej päťdielnej série. Ide o mysteriózny dobrodružný seriál pojednávajúci o partii tínedžerov, ktorým sa v jordánskom meste Petra zjaví džin. Jeho zámery však nie sú práve najmierumilovenšie a tínedžeri sa mu budú musieť snažiť zabrániť v zničení sveta.

Viac k témam: Jinn (Džin), Netflix
Zdroj: Webnoviny.sk – Netflix uviedol seriál Jinn, pobúril ním jordánsku vládu aj armádu, ktorá ho chce vymazať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oscar 2024: Najlepším filmom sa stal Oppenheimer, sošku získala aj Ukrajina a Cena prišiel nahý (foto)

Tohtoročné udeľovanie Oscarov ovládla epická historická životopisná dráma Oppenheimer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *