Home / šport / Cyklistika / Sagan dosiahol v úvode na Okolo Švajčiarska skvelý výsledok, najrýchlejší bol Dennis

Sagan dosiahol v úvode na Okolo Švajčiarska skvelý výsledok, najrýchlejší bol Dennis

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na siedmom mieste v prvej etape 83. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska.

Trojnásobný svetový šampión predviedol v krátkej časovke na 9,5 kilometra veľmi dobrý výkon a dosiahol čas 10:57 min. Trať prešiel priemernou rýchlosťou viac než 52 km/h a za víťazným Rohanom Dennisom (Bahrain-Merida) zaostal iba o sedem sekúnd.

O víťazovi rozhodla iba sekunda

Kvalitu výkonu žilinského rodáka potvrdzuje fakt, že Austrálčan je úradujúcim svetovým šampiónom v časovke a v roku 2017 vyhral typologicky podobnú etapu na pretekoch Okolo Švajčiarska.

Rohan Dennis dosiahol 27. víťazstvo v profesionálnej kariére, z toho sedemnáste v individuálnej časovke. Mal však aj šťastie. Poliaka Macieja Bodnara zdolal o necelú sekundu, dokonca majú v cieli obaja rovnaký čas 10:50 min. Jazdec tímu Bahrain-Merida si v nedeľňajšej etape oblečie žltý dres pre lídra celkovej klasifikácie.

Sagan môže útočiť na pozíciu lídra

Vo veľmi dobrej pozícii je tiež Peter Sagan, ktorý v druhej etape môže zaútočiť na líderskú pozíciu, keďže pre víťaza je pripravená 10-sekundová bonifikácia.

Rovnako si na žltý dres bude brúsiť zuby Michael Matthews zo Sunwebu, ktorý v úvodnej etape skončil tretí so sekundovým mankom.

Okolo Švajčiarska

sobota

1. etapa (Langnau im Emmental, 9,5 km)

1. Rohan Dennis (Aus.) Bahrain-Merida 10:50 min, 2. Maciej Bodnar (Poľ.) Bora-Hansgrohe – rovnaký čas, 3. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +1 s, 4. Sören Kragh Andersen (Dán.) Sunweb +2, 5. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck – Quick Step +2, 6. Lawson Craddock (USA) EF Education First +5, 7. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +7

Viac k témam: Okolo Švajčiarska
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan dosiahol v úvode na Okolo Švajčiarska skvelý výsledok, najrýchlejší bol Dennis © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *