Home / šport / Ostatné športy / Slovenské basketbalistky uhrali cenné víťazstvo, získali skalp účastníka majstrovstiev Európy

Slovenské basketbalistky uhrali cenné víťazstvo, získali skalp účastníka majstrovstiev Európy

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Slovenské basketbalistky majú za sebou ďalšiu dvojicu prípravných súbojov.

Po konfrontáciách so Srbkami si zmerali sily aj s družstvom Slovinska, ktoré nebude chýbať na európskom šampionáte v Srbsku a Lotyšsku. Po piatkovej prehre 57:83 si v sobotu napravili reputáciu a dosiahli cenné víťazstvo 81:65.

Tréner žiaril šťastím

Som veľmi šťastný a gratulujem celému družstvu. Dosiahli sme víťazstvo na palubovke účastníka majstrovstiev Európy, ktorý je v plnej príprave. Ženský basketbal je veľmi zvláštny v tom, že dokážeme zo dňa na deň zmeniť svoj výkon. Dnes sme hrali oveľa lepšie, boli sme lepší na doskoku, trafili sme strely, ktoré sme mali premeniť a náš výkon mal úplne iné parametre ako včera,“ vyjadril sa po sobotňajšej výhre tréner Juraj Suja.

Osemnásť bodov dosiahla Angelika Slamová, no výborný výkon podala aj kapitánka Barbora Bálintová, ktorá zaznamenala 17 bodov a deväť asistencii.

Eliminovali útočný doskok súpera

Zlepšili sme intenzitu a koncentráciu. To bol hlavný dôvod, že zápas skončil tak, ako skončil. Konečne sme trafili voľné strely z dobrých pozícii, eliminovali útočný doskok súpera, vďaka čomu sme mohli viac tvoriť,“ skonštatovala Nikola Dudášová.

Slovenky ukázali svoj potenciál, silného súpera nepustili do viac než trojbodového vedenia a dokopy prehrávali len 3:17 min. Tréner Juraj Suja verí, že jeho zverenky budú v podobných výkonoch pokračovať aj v ďalších prípravných zápasoch, ktoré ich čakajú už na budúci týždeň.

Slovinsko – Slovensko 65:81 (34:39)

Najviac bodov: Baričová 11, Oblaková a Lisecová po 10 – Slamová 18, Bálintová 17, Dudášová 13

Viac k témam: slovenská basketbalová reprezentácia ženy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské basketbalistky uhrali cenné víťazstvo, získali skalp účastníka majstrovstiev Európy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *