Home / šport / Ostatné športy / BK Inter Bratislava sa chce predstaviť na medzinárodnom poli, podal prihlášku do Ligy majstrov

BK Inter Bratislava sa chce predstaviť na medzinárodnom poli, podal prihlášku do Ligy majstrov

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Úradujúci slovenský basketbalový šampión Inter Bratislava sa v budúcej sezóne predstaví aj na medzinárodnom poli. Vedenie klubu na svojej oficiálnej stránke potvrdilo, že podalo prihlášku na účasť v basketbalovej Lige majstrov.

Ide o pomerne novú súťaž, ktorej premiérový ročník sa odohral v sezóne 2016/2017. Vtedy sa o postup do skupinovej fázy snažil aj BC Prievidza, ale v prvom kole kvalifikácie prehral v dvojzápase s rumunským tímom CSM U Oradea celkovým skóre 131:144.

Preverujú všetky kritériá

Pre nízky koeficient slovenského basketbalu neminie kvalifikácia ani „žlto-čiernych„. Jej žreb je na programe začiatkom júla v nemeckom Mníchove.

Teraz sa snažíme preveriť všetky kritériá, ktoré FIBA pravidelne sprísňuje, aby našej účasti v Lige majstrov nestálo nič v ceste,“ vyjadril sa pre klubový web generálny manažér bratislavského Interu Michal Ondruš.

Pokiaľ by klub z Pasienkov neuspel v kvalifikácii spomenutej súťaže, automaticky by bol nasadený do skupinovej fázy Pohára FIBA Europe.

Ten hral v sezóne 2015/2016, ale v konkurencii litovského BC Šiauliai, poľského Slasku Vroclav a tureckého tímu Gaziantep Basketbol obsadil v skupine posledné štvrté miesto.

Príchod nových hráčov

Na účasť v pohárovej Európe bude potrebná aj dostatočná šírka kádra. Inter Bratislava ohlásil, že sa dohodol na novom kontrakte s Goranom Bulatovičom, Michalom Baťkom a v metropole Slovenska zostávajú aj Dávid Abrhám či srbský krídelník Nemanja Barač.

Okrem toho „žlto-čierni“ potvrdili príchod 22-ročného Slováka Dalibora Hliváka, ktorý v predošlej sezóne obliekal dres Komárna.

Viac k témam: BK Inter Bratislava, Liga majstrov v basketbale, Medzinárodná basketbalová federácia FIBA
Zdroj: Webnoviny.sk – BK Inter Bratislava sa chce predstaviť na medzinárodnom poli, podal prihlášku do Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *