Home / šport / Ostatné športy / Slovák Sabbatini prešiel cutom na US Open, v priebežnom poradí si polepšil o trinásť pozícií

Slovák Sabbatini prešiel cutom na US Open, v priebežnom poradí si polepšil o trinásť pozícií

PEBBLE BEACH 15. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini prešiel cutom na treťom major turnaji sezóny US Open (13. – 16. júna).

Po dvoch kolách figuruje na priebežnej delenej 45. priečke so skóre +1, čo znamená, že oproti prvému dňu si polepšil o trinásť pozícií.

Pripísal si bogey aj birdie

Na absolvovanie piatkových osemnástich jamiek potreboval juhoafrický rodák 71 úderov, čím vyrovnal par ihriska v kalifornskom Pebble Beach. Dvakrát si pripísal bogey a dvakrát birdie.

Po dvoch kolách 119. ročníka US Open je lídrom priebežného poradia Američan Gary Woodland s bilanciou -9, ktorý v piatok zahral až šesť úderov pod par.

Na druhú priečku klesol štvrtkový líder Angličan Justin Rose, ktorý stráca na vedúceho Woodlanda dve rany. Tretí je Juhoafričan Louis Oosthuizen so skóre -6.

Hral po boku Woodsa

V tejto pozícii sa musíte naučiť zostať sám sebou. Nemôžete sa sústrediť na to, čo sa deje okolo vás. V piatok som hral po boku Tigera Woodsa a nikdy predtým som nezažil takúto atmosféru. Naučil som sa však dýchať pomalšie a vyrovnať sa s adrenalínom. Je podstatné zostať pokojný a držať sa svojho herného plánu,“ uviedol Woodland pre televíziu Golf Channel.

V sobotu pokračuje prestížny turnaj s celkovou dotáciou 12,5 milióna amerických dolárov tretím kolom. Rory Sabbatini sa objaví na ihrisku od 19.43 h SELČ.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovák Sabbatini prešiel cutom na US Open, v priebežnom poradí si polepšil o trinásť pozícií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *