Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Jaguar v Nitre pre horúčavy zaviedol častejšie prestávky a upravil aj pracovný čas

Jaguar v Nitre pre horúčavy zaviedol častejšie prestávky a upravil aj pracovný čas

NITRA 13. júna (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre pristúpila v súvislosti s horúčavami k viacerým opatreniam. Pre prevádzky, kde teplota dosiahne vyhláškou stanovený limit nad 30°C, vyhlasuje teplotné prestávky.

Chladničky na uskladnenie vlastných  potravín

Od pondelka 17. júna zároveň v závode posunú pracovný čas o hodinu skôr. Namiesto od 7:00 do 15:30 budú zamestnanci v práci od 6:00 do 14:30. „Tomu prispôsobíme aj výdaj obeda a autobusovú dopravu,“ informovala agentúru SITA manažérka pre firemné vzťahy Jaguar Land Rover Slovakia Miroslava Remenárová. V závode momentálne pracuje približne 1 500 ľudí.

Automobilka zamestnancom poskytuje fľaše na pitný režim, ktoré si môžu doplniť z vodných dispenzerov vo výrobných, administratívnych aj oddychových priestoroch. „Pre organizmus je potrebné aj dopĺňanie minerálnych látok, ktoré unikajú pri potení a dýchaní, preto plánujeme zamestnancom poskytnúť bezplatne iontové nápoje,“ doplnila Remenárová. V jedálňach majú zároveň k dispozícii chladničky na uskladnenie vlastných potravín.

Odbory navrhli vedeniu aj ďalšie opatrenia

„Aktuálne využívame kvalitné technické zázemie budov, ktorého súčasťou je systém chladenia. Pozitívny vplyv majú aj zelené plochy na vegetačnej streche centrálnej budovy nad priestorom zamestnaneckých šatní,“ hovorí Remenárová.

Prevádzkové budovy tiež ochladzujú intenzívnym vetraním počas noci a skorých ranných hodín. V priebehu dňa sa usilujú limitovať v maximálnej možnej miere prenikanie teplého vzduchu.

Odbory navrhli vedeniu závodu aj ďalšie opatrenia. Ako informovali Moderné odbory Jaguar Land Rover Slovensko prostredníctvom sociálnej siete, privítali by zatienenie svetlíkov, ventilátory s väčšou plochou lopatiek a pomalým točením, zatrávnenie striech vrátane intenzívneho zavlažovania a aj systém vysokotlakových trubiek generujúcich vodný opar.

Viac k témam: horúčavy, Jaguar Land Rover v Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar v Nitre pre horúčavy zaviedol častejšie prestávky a upravil aj pracovný čas © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *