Home / šport / Futbal / Jediný gól slovenskej futbalovej „21“ v derby proti Čechom strelil Kvocera

Jediný gól slovenskej futbalovej „21“ v derby proti Čechom strelil Kvocera

ZELL AM SEE 10. júna (WebNoviny.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali s rovesníkmi z Česka 1:2 v nedeľňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v rakúskom Zell am See.

Skóre stretnutia otvoril krátko pred polčasovou prestávkou v 39. min Jan Matoušek, keď vyťažil z nepresnosti slovenských mladíkov, obišiel brankára Martina Vantrubu a poslal loptu do opustenej bránky.

Strelec úvodného gólu Matoušek „mal prsty“ aj v druhom góle Čechov v 52. min. Prihrávkou našiel Ondřeja Šašinku, ktorý sa v sklze nepomýlil – 2:0.

Zverenci trénera Adriána Guľu dokázali už iba znížiť v 75. min, keď si Milan Kvocera nabehol za českú obranu a skóroval strelou k vzdialenejšej žrdi.

Medzištátny prípravný futbalový zápas

nedeľa

Česko „21“ – Slovensko „21“ 2:1 (1:0)
Góly: 39. Matoušek, 52. O. Šašinka – 75. Kvocera, ŽK: Jedlička (ČR), rozhodoval: Petru-Ciochirca (Rak.)

Zostava SR „21“: M. Vantruba (46. Petráš) – Vallo (46. Špiriak), Šulek, Bednár (46. M. Oravec), Sluka (64. Vojtko) – Adamec (81. M. Fábry), Pokorný (67. Dancák), Gamboš (46. Špyrka) – Kolesár (64. Baumgartner), Tupta, Chobot (46. Kvocera)

Hlasy

zdroj: futbalsfz.sk

Milan Kvocera (stredopoliar SR „21“): „Tréner ma poslal na ihrisku, aby som oživil hru na krídle. Pred gólom som videl, že brankár je o niečo vyššie, vystrelil som to na zadnú žrď a padlo to dnu. Pre mňa to bol prvý gól za ´dvadsaťjednotku´, z ktorého sa teším. Škoda, že sme neuhrali lepší výsledok.“

Ľubomír Tupta (útočník SR „21“): „Z môjho pohľadu sme odohrali dobrý zápas, škoda chýb, ale tie sa vo futbale stávajú. Išli sme ďalej, aj keď sme prehrávali 0:2. Skorigovali sme na 2:1, ale nepodarilo sa nám už vyrovnať. Škoda.“

Viac k témam: slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Jediný gól slovenskej futbalovej „21“ v derby proti Čechom strelil Kvocera © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kouč Rakúska pred duelom na Slovensku vylúčil z kádra troch reprezentantov, dôvodom bolo ich homofóbne správanie

Hráči sa navyše musia zúčastniť na prednáškach o problematike diskriminácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *