Home / SLOVENSKO / Rodina si zaslúži vedieť, čo sa stalo, hovorí obvinený z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice

Rodina si zaslúži vedieť, čo sa stalo, hovorí obvinený z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice

BRATISLAVA 9. júna (WebNoviny.sk) – Televízia JOJ získala ďalšie skutočnosti, ktorými Miroslav M. opisuje pozadie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Dôvod priznania

Polícia od apríla dôkladne preveruje, či Miroslav M. vraždu vykonal tak, ako to vyšetrovateľom opísal v deň, keď sa rozhodol ku všetkému priznať. Údajný vrah polícii uviedol aj dôvod, prečo sa rozhodol objasniť vraždu. Informácie priniesol spravodajský web televízie JOJ noviny.sk.

Miroslav M. mal údajne fyzicky vykonať vraždu Jána a Martiny. Už dva mesiace vyšetrovatelia dôsledne overujú jeho tvrdenia o kompletnom priebehu vraždy. Podľa zistení televízie vyšetrovaciemu tímu povedal aj dôvod, prečo sa rozhodol vypovedať.

Otázku mu mal položiť pri výsluchu dozorový prokurátor približne takto: „Prečo ste sa rozhodli priznať sa?“ Miroslav Marček odpovedal: „Ja si myslím, že rodina si zaslúži vedieť, čo sa stalo, ako sa to stalo a kto to spravil.“

Priznanie nestačí

To, že sa Miroslav M. priznáva k úkladnej vražde dvoch mladých ľudí, polícii nestačí. Vyšetrovatelia jeho opis overujú dôkazmi, ktoré zaistili priamo na mieste činu aj inde. Jeho priznanie má nezrovnalosti. Tie analyzujú znalci z odvetvia balistiky aj súdni lekári.

Výpoveď obvineného Miroslava sa rozchádza v tom, koľkými strelami zasiahol novinára. Nesedí počet nábojníc, počet zástrelov. Tvrdí, že Jána strelil do hrude a čo je podstatné, že mu dal ranu istoty. Lenže, lekári u novinára iný zásah ako do hrudníka nenašli.

Na Martinu vystrelil len raz, to sedí. „Tam, kde som mieril, som aj trafil. Videl som aj patologickú správu a neviem si to vysvetliť. Otvor po projektile som nevidel. Vystrelil som trikrát,“ priznal obvinený.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodina si zaslúži vedieť, čo sa stalo, hovorí obvinený z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *