Home / šport / MOTOR šport / Sebastian Vettel si vyjazdil „pole position“ a Veľkú cenu Kanady odštartuje z prvého miesta

Sebastian Vettel si vyjazdil „pole position“ a Veľkú cenu Kanady odštartuje z prvého miesta

MONTREAL 8. júna (WebNoviny.sk) – V monoposte tímu Ferrari jazdiaci Nemec Sebastian Vettel si vybojoval „pole position“ v nedeľňajšej Veľkej cene Kanady v Montreale, siedmom dieli majstrovského seriálu formuly 1. Práve Vettel pred rokom ovládol Veľkú cenu Kanady, keď vyhral kvalifikáciu aj preteky.

V sobotňajšej kvalifikácii pred aktuálnymi pretekmi v Kanade Vettel na Okruhu Gillesa Villeneuva dosiahol o 206 tisícin sekundy lepší čas ako líder priebežného poradia MS Brit Lewis Hamilton (Mercedes).

Z tretieho miesta v nedeľu vyštartuje Monačan Charles Leclerc na ferrari (+0,680). Nasledujú Daniel Ricciardo (+0,831) a Pierre Gasly (+0,839). Nedeľňajšie preteky v Montreale majú začiatok o 20.10 h SELČ.

Päťnásobný svetový šampión Hamilton vyhral v Kanade šesťkrát, z toho trikrát po sebe v rokoch 2015 až 2017. S výnimkou pretekov v Rakúsku, ktoré nedokončil, vo vlaňajšej sezóne dosiahol na Okruhu Gillesa Villeneuva paradoxne svoj najhorší výsledok, keď obsadil piate miesto.

Viac k témam: F1 Formula 1, Montreal, Veľká cena Kanady
Zdroj: Webnoviny.sk – Sebastian Vettel si vyjazdil „pole position“ a Veľkú cenu Kanady odštartuje z prvého miesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *