Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilky BMW a Jaguar Land Rover chcú spoločne vyvíjať elektromobily

Automobilky BMW a Jaguar Land Rover chcú spoločne vyvíjať elektromobily

BRATISLAVA 8. júna (WebNoviny.sk) – Nemecká automobilka BMW a britský výrobca áut Jaguar Land Rover (JLR) chystajú spoločný vývoj elektrických vozidiel. Oba automobilové giganty uviedli, že budú spolupracovať na vývoji elektrických motorov, prevodoviek a výkonovej elektroniky. Informoval o tom portál bbc.com.

BMW a Jaguar Land Rover konštatovali, že budú znižovať náklady prostredníctvom zdieľaného výskumu, spoločného plánovania výroby a spoločného nakupovania dielcov pre elektrické automobily. „Spoločne máme príležitosť starať sa efektívnejšie o potreby našich zákazníkov skrátením času vývoja a rýchlejším prinášaním vozidiel a najmodernejších technológií na trh,“ povedal člen vedenia automobilky BMW Klaus Fröhlich.

Automobilka Jaguar Land Rover v októbri 2018 otvorila svoj závod v Nitre. Jeho produkcia má byť 150 000 áut ročne. Investícia dosiahla 1,4 miliardy eur. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva na Slovensku už viac ako 1 500 ľudí a cieľom automobilky je postupne dosiahnuť stav 2 800 zamestnancov.

Viac k témam: BMW, elektromobily, Jaguar Land Rover
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilky BMW a Jaguar Land Rover chcú spoločne vyvíjať elektromobily © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *