Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Spor Penty pre zákaz zisku zdravotných poisťovní pokračuje, súd o náhrade škody nerozhodol

Spor Penty pre zákaz zisku zdravotných poisťovní pokračuje, súd o náhrade škody nerozhodol

BRATISLAVA 7. júna (WebNoviny.sk) – Spor Penty so štátom pre zákaz zisku zdravotných poisťovní pokračuje. Na piatkovom pojednávaní bratislavský okresný súd nerozhodol o náhrade škody, ktorá bola ešte koncom marca vo výške 412 mil. eur.

Sumu od štátu požaduje Penta ako vlastník zdravotnej poisťovne Dôvera. Okresný súd Bratislava I pojednávanie odročil na 19. júla 2019.

Ako uviedol pre agentúru SITA v reakcii hovorca Penty Gabriel Tóth, od začiatku sporu sa za stranu Penty nič nemení. „Zostáva pre nás zásadné, aby súd konštatoval, že politické rozhodnutia ako je zákaz zisku sú aj do budúcna neakceptovateľné, a v zdravotníctve fungovalo stabilné legislatívne a podnikateľské prostredie. Sme presvedčení, že štát by nemal neustále meniť podmienky fungovania zdravotných poisťovní,“ konštatoval.

Holandská spoločnosť HICEE B.V., patriaca do investičnej skupiny Penta, žiadala pôvodne úhradu škody vo výške 750 miliónov eur. Koncom marca požadovala istinu takmer 139 mil. eur a úroky v sume vyše 273 mil. eur.

Agentúra SITA požiadala o reakciu aj Národnú radu SR, ktorá štát v spore zastupovala.

Viac k témam: Dôvera zdravotná poisťovňa, Penta
Zdroj: Webnoviny.sk – Spor Penty pre zákaz zisku zdravotných poisťovní pokračuje, súd o náhrade škody nerozhodol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *