Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Ministerka Kalavská nezvažuje personálnu výmenu vo VšZP pre problém s firmou Medirex

Ministerka Kalavská nezvažuje personálnu výmenu vo VšZP pre problém s firmou Medirex

BRATISLAVA 6. júna (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zdravotníctva aktuálne nezvažuje vyvodenie personálnej zodpovednosti pre problém s Medirexom. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Vyzvali na konštruktívne rokovania

Ministerka zdravotníctva pritom v utorok uviedla, že vníma problém s Medirexom ako zlyhanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

„Aktuálne nezvažujeme vyvodenie personálnej zodpovednosti. Všeobecná zdravotná poisťovňa nás ubezpečila, že bude intenzívne rokovať s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti s dôrazom, aby sa pacienta rokovania negatívne nedotkli,“ povedala hovorkyňa.

Poisťovňa podľa nej zároveň vyzvala partnerov na konštruktívne rokovania bez stresovania poistencov prostredníctvom verejných vyhlásení.

„VšZP ministerstvo ubezpečila, že pri rokovaniach prihliada v prvom rade na pacienta, a to isté očakáva od druhej strany za rokovacím stolom o zmluvných podmienkach,“ konštatovala Eliášová.

Problémy s laboratórnou diagnostikou

Štátna poisťovňa mala problémy so zabezpečením laboratórnej diagnostiky pre svojich poistencov. Spoločnosti Medirex ukončila 31. mája zmluvný vzťah s VšZP.

Spoločnosť, ktorá zabezpečuje laboratórnu diagnostiku, vzniesla na rokovaniach finančné požiadavky, ktorým VšZP nemohla podľa zverejneného stanoviska vyhovieť.

Následne sa však obe strany dohodli na trojmesačnom prechodnom období a zmluvu uzatvorili na celý rok. Plánované laboratórne vyšetrenia tak sú aj naďalej preplácané.

Viac k témam: MEDIREX GROUP, minister zdravotníctva SR, Ministerstvo zdravotníctva SR, VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerka Kalavská nezvažuje personálnu výmenu vo VšZP pre problém s firmou Medirex © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *