Home / SLOVENSKO / Súd vzal po akcii Venal 3 do väzby ďalších štyroch členov drogového gangu

Súd vzal po akcii Venal 3 do väzby ďalších štyroch členov drogového gangu

BANSKÁ BYSTRICA 5. júna (WebNoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v stredu vzal do väzby štvoricu mužov, obvinených za členstvo v zločineckej skupine a za drogy.

Obvinení sa vyjadria

Súd vyhovel prokurátorovi, ktorý väzbu požadoval z obavy, že by mohli v trestnej činnosti pokračovať, ovplyvňovať svedkov a vyhýbať sa trestnému stíhaniu. Pre SITA to uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Uznesenie o väzbe nie je právoplatné, obvinení sa vyjadria v zákonnej lehote.

Obvinenie a aktuálna väzba štvorice nadväzuje na akciu Venal 3, pri ktorej Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 30. mája zadržala viaceré osoby. Prokurátor dal návrh na vzatie do väzby piatich mužov a 31. mája ich sudca zobral do väzby.

V gangu aj policajti

Medzi nimi bol aj jeden bývalý policajt, jeden aktívny policajt a jeden príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy. Všetkých stíhajú za založenie zločineckej skupiny a za drogovú trestnú činnosť.

Akcia Venal 3 nadviazala na podobnú akciu NAKA z decembra minulého roku v Trnavskom a Bratislavskom kraji. Podľa informácií z polície zločinecká skupina pôsobila najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom.

Obvineným hrozia tresty odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Viac k témam: Špecializovaný trestný súd SR, Venal 3
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd vzal po akcii Venal 3 do väzby ďalších štyroch členov drogového gangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lyžovačka v Tatrách pokračuje. V Lomnickom sedle je viac ako meter snehu (foto)

Lyžiarom aj turistom budú k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso, v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *