Home / SVET / Strana Change UK pohorela vo voľbách do Európskeho parlamentu, po dvoch mesiacoch sa rozpadla

Strana Change UK pohorela vo voľbách do Európskeho parlamentu, po dvoch mesiacoch sa rozpadla

LONDÝN 4. júna (WebNoviny.sk) – Po štyroch mesiacoch od vytvorenia spoločného klubu a len dvoch mesiacoch od založenia politického subjektu sa rozpadá britská politická strana Change UK. Z jedenástich poslancov dolnej komory britského parlamentu, ktorí stranu založili, z nej tento týždeň šiesti odišli a oznámili, že vytvoria samostatnú nezávislú parlamentnú skupinu.

Medzi odídencami je aj doterajšia predsedníčka Change UK Heidi Allen, ktorá len pred niekoľkými mesiacmi vystúpila z Konzervatívnej strany britskej premiérky Theresy Mayovej.

Som hlboko sklamaná, že v tak kľúčovom čase pre britskú politiku urobili naši bývalí kolegovia takéto rozhodnutie,“ komentovala v utorok situáciu Anna Soubry, jedna z piatich „zostávajúcich“ členov strany.

Change UK založili ôsmi bývalí poslanci opozičnej Labouristickej strany a traja poslanci, ktorí opustili vládnucu Konzervatívnu stranu. Hlavným dôvodom pre jedných aj druhých bol nesúhlas so spôsobom, ako sa ich dovtedajšie strany stavali k otázke vystúpenia Veľkej Británie z Európskej únie.

Change UK presadzovala zotrvanie krajiny v únii a vypísanie nového referenda o tejto otázke. Strana však napriek zdanlivo nádejnému štartu úplne pohorela v májových voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorých získala len tri percentá hlasov.

Viac k témam: Change UK, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Change UK pohorela vo voľbách do Európskeho parlamentu, po dvoch mesiacoch sa rozpadla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *