Home / SVET / Nový ukrajinský prezident Zelenskyj sa chce usilovať o plné členstvo krajiny v EÚ a NATO

Nový ukrajinský prezident Zelenskyj sa chce usilovať o plné členstvo krajiny v EÚ a NATO

BRUSEL 4. júna (WebNoviny.sk) – Ukrajina stále dúfa, že sa stane plnohodnotným členom NATO a Európskej únie. Povedal to v utorok nový ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s tým, že je zároveň otvorený aj mierovým rokovaniam s Ruskom.

Zelenskyj stojac po boku generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga v Bruseli povedal, že „strategické smerovanie Ukrajiny s cieľom dosiahnuť plné členstvo v EÚ a NATO ostáva nezmenené„.

Ako uviedol, „ozbrojená agresia Ruska je veľkou výzvou„, je však pripravený s Moskvou rokovať a rešpektuje minskú dohodu, ktorej cieľom je ukončenie konfliktu na východe Ukrajiny.

Lídri Severoatlantickej aliancie a európskeho bloku čakali na to, aké zahraničnopolitické ciele si vytýči ukrajinský televízny komik bez predchádzajúcich politických skúseností. Zelenskyj sa ujal funkcie ukrajinskej hlavy štátu v máji po tom, čo v prezidentských voľbách jednoznačne porazil bývalého prezidenta Petra Porošenka.

Viac k témam: ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový ukrajinský prezident Zelenskyj sa chce usilovať o plné členstvo krajiny v EÚ a NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *