Home / SVET / Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu

Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu

VATIKÁN 25. mája (WebNoviny.sk) – Umelé prerušenie tehotenstva nie je možné odpustiť ani v prípade, že je plod vážne chorý alebo mu hrozí smrť.

V sobotu sa tak vyjadril pápež František a zároveň vyzval lekárov a kňazov, aby podporovali rodiny, aby takéto tehotenstvá nevzdávali.

Na konferencii venovanej interrupciám tiež skonštatoval, že odpor proti umelému prerušeniu tehotenstva nie je náboženský, ale ľudský. „Je v poriadku odhodiť ľudský život s cieľom vyriešiť problém?,“ spýtal sa a dodal, „Je v poriadku najať si na vyriešenie problému vraha?

František odsúdil rozhodnutia ukončiť tehotenstvá na základe prenatálnych vyšetrení s tým, že ľudská bytosť „nikdy nie je nekompatibilná so životom“ a aj deti, ktorým je súdené zomrieť pri pôrode alebo krátko po ňom, si zaslúžia zdravotnú starostlivosť v maternici. Ich rodičia však potrebujú podporu, aby sa necítili izolovaní a nemali strach. I keď niekto môže podľa neho namietať proti takémuto využívaniu zdrojov, pre rodičov to podľa neho má zmysel.

Viac k témam: interupcia, pápež, potrat
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František prirovnal potraty k najatiu nájomného vraha, rodičia potrebujú podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

Ako referuje web news.sky.com, správy o smrti Ismaila Yusafa Baza priniesla izraelská armáda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *