Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Firma Bosch dostala pokutu v desiatkach miliónov eur za účasť na emisnom škandále

Firma Bosch dostala pokutu v desiatkach miliónov eur za účasť na emisnom škandále

BERLÍN 23. mája (WebNoviny.sk) – Pokutu 90 miliónov eur uložila nemecká prokuratúra spoločnosti Robert Bosch GmbH, ktorá je dodávateľom automobilových dielcov a technológií, pre jej rolu v emisnom škandále Volkswagenu z roku 2015.

Prokuratúra v Stuttgarte uviedla, že firmu Bosch pokutovala pre porušenie povinnosti dohľadu z nedbanlivosti. Firma sa rozhodla proti sankcii neodvolávať.

Bosch od roku 2008 dodal milióny kontrolných systémov, ktoré do vozidiel inštalovali rôzne automobilky.

Softvér týchto kontrolných systémov podľa vyjadrenia prokuratúry „čiastočne obsahoval zakázané programy“, čo viedlo k tomu, že autá emitovali viac oxidu dusíka, ako regulátori povoľujú.

Prokuratúra však vyslovila presvedčenie, že „iniciatíva integrovať a prispôsobovať zakázané programy pochádzala od zamestnancov výrobcov áut“. Emisný škandál stál Volkswagen miliardy eur.

Viac k témam: Bosch, emisný škandál, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Firma Bosch dostala pokutu v desiatkach miliónov eur za účasť na emisnom škandále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *