Home / SLOVENSKO / Danko zverejnil termín štvrtej voľby kandidátov, ústavných sudcov už vymenuje Čaputová

Danko zverejnil termín štvrtej voľby kandidátov, ústavných sudcov už vymenuje Čaputová

BRATISLAVA 23. mája (WebNoviny.sk) – Ďalšia voľba kandidátov na post sudcu Ústavného súdu SR bude počas júnovej schôdze Národnej rady SR. Termín na podávanie návrhov kandidátov je do štvrtka 30. mája do 12:00.

Kiska vymenoval troch

Schôdza NR SR sa začína 18. júna, dovtedy bude musieť ešte Ústavnoprávny výbor NR SR kandidátov vypočuť. Predseda NR SR Andrej Danko svoje rozhodnutie zverejnil na stránke NR SR.

Bude to štvrtá voľba kandidátov na sudcov ústavného súdu. V prvej riadnej voľbe nezvolili poslanci nikoho. V druhej zvolili ôsmich kandidátov, z ktorých prezident Andrej Kiska vybral troch sudcov ÚS vrátane predsedu Petra Fiačana.

Plénum môže fungovať

V tohtotýždňovej tretej voľbe zvolili namiesto desiatich len štyroch kandidátov. Prezident Kiska už avizoval, že keď nemá k dispozícii všetkých desať mien, nikoho už nevymenuje.

Nových sudcov Ústavného súdu SR teda vymenuje až nová prezidentka Zuzana Čaputová. Momentálne je obsadených sedem z 13 kresiel ÚS, plénum tak môže fungovať.

Viac k témam: SNS Slovenská národná strana, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko zverejnil termín štvrtej voľby kandidátov, ústavných sudcov už vymenuje Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *