Home / šport / Hokej / Kanada odohrá štvrťfinále MS v hokeji 2019 bez najlepšieho strelca, Mantha dostal dištanc

Kanada odohrá štvrťfinále MS v hokeji 2019 bez najlepšieho strelca, Mantha dostal dištanc

KOŠICE 23. mája (WebNoviny.sk) – Kanadská hokejová reprezentácia odohrá štvrtkový štvrťfinálový zápas na 83. majstrovstvách sveta bez svojho najproduktívnejšieho hráča aj najlepšieho strelca Anthonyho Manthu.

Nepomôže proti Švajčiarsku

Útočník Detroitu Red Wings dostal od disciplinárky Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) stopku na jeden duel a zámorskému tímu nepomôže v súboji proti Švajčiarsku (o 16.15 h v Košiciach).

Mantha sa previnil proti pravidlám v utorňajšom záverečnom stretnutí základnej A-skupiny proti USA, keď v druhej tretine nedovolene atakoval amerického útočníka Colina Whita do oblasti hlavy a krku. Informáciu priniesol web IIHF.com.

Prvý v tabuľke kanonierov

Dvadsaťštyriročný Mantha bol ofenzívnym lídrom kanadského mužstva v skupinovej fáze, keď v siedmich zápasoch nastrieľal sedem gólov a pridal k ním aj päť asistencií.

Urastený krídelník je v tabuľke kanonierov na delenej prvej pozícii s Čechom Michaelom Frolíkom a Rusom Jevgenijom Dadonovom. Kanada aj vďaka gólovému príspevku Manthu ovládla A-skupinu a do štvrťfinále postúpila z prvého miesta so šiestimi víťazstvami v siedmich stretnutiach.

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Kanada odohrá štvrťfinále MS v hokeji 2019 bez najlepšieho strelca, Mantha dostal dištanc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *