Home / SLOVENSKO / Matovič ostro kritizoval platy poslancov, vo vystúpení pokračoval aj po konci schôdze parlamentu

Matovič ostro kritizoval platy poslancov, vo vystúpení pokračoval aj po konci schôdze parlamentu

BRATISLAVA 22. mája (WebNoviny.sk) – Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič aj po takmer hodine od oficiálneho skončenia 45. schôdze pokračuje vo svojom vystúpení.

V sále bolo niekoľko poslancov

Poslanci Matovičovo vystúpenie v rozprave k jeho návrhu novely zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR prerušili. O návrhu budú rokovať na júnovej schôdzi parlamentu.

V sále sedelo sedem poslancov. Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) svoje vystúpenie pomenoval ako Prvú zakázanú schôdzu NR SR.

Matovič vyčíta najmä koaličným poslancom, že sa pri zvyšovaní svojich platov nepozerajú na to, ako sa zvyšujú platy obyčajným ľuďom.

Drahší plyn aj nízke príspevky

„Vláda ľuďom na tento rok prichystala zdraženie plynu a elektriny o šesť percent, tepla o sedem percent, poplatku za SIPO o 530 percent, živnostníkom zvýšenie sociálnych a zdravotných odvodov o desať eur.  Oproti tomu ľudia od štátu dostanú zvýšenie životného minima o symbolických 1,59 eura, daňového bonusu na dieťa o 0,60 eura, rodičovského príspevku o šesť eur, starobného dôchodku o 8,70 eura, invalidného o 7,40 eura, vdovského o 5,60 eura či sirotského o 2,70 eura“ porovnal líder OĽaNO.

Štyridsiatu piatu schôdzu poslanci ukončili na návrh podpredsedu Andreja Hrnčiara (Most-Híd). „Tí, ktorí predkladali zákony, šli v určenom poradí. Pán Matovič si vyberá, kedy svoj návrh predloží. Keď mal ísť na rad, ešte o 18:22 tu sedel a potom odišiel, len preto, aby mu bod prepadol,“ vysvetlil Hrnčiar svoj návrh s tým, že Matovič to tak urobil preto, lebo v parlamente už neboli prítomné kamery.

Viac k témam: OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, platy poslancov
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič ostro kritizoval platy poslancov, vo vystúpení pokračoval aj po konci schôdze parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *