Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Tesla znížila ceny svojich najdrahších modelov, investori pochybujú aj o schopnostiach Muska

Tesla znížila ceny svojich najdrahších modelov, investori pochybujú aj o schopnostiach Muska

DETROIT 22. mája (WebNoviny.sk) – Americký výrobca elektrických áut Tesla znížil ceny dvoch svojich najdrahších modelov. Cenu auta Model S sedan zredukoval o 3 tis. USD a cenu vozidla Model X SUV o 2 tis. USD.

Pochybujú o schopnostiach Muska

Spoločnosť vo vyhlásení konštatovala, že periodicky upravuje ceny podobne, ako iné firmy. Neuviedla však, či jej rozhodnutie ovplyvnilo spomalenie predaja.

Krok Tesly prišiel v čase, keď jej akcie sú pod tlakom zo strany investorov, ktorí začínajú pochybovať o schopnosti generálneho riaditeľa Tesly Elona Muska dosahovať zisk a rast firmy.

Akcie Tesly oslabili

Akcie Tesly v utorok uzavreli mierne nižšie, a to na úrovni 205,08 USD za kus. Od začiatku tohto roka však oslabili už o vyše 38 percent, čo znamená, že trhová hodnota firmy sa zmenšila o viac ako 20 mld. USD na 36,5 mld. USD.

Minulý kvartál patril k najhorším štvrťrokom Tesly za posledné dva roky. Predaj jej áut sa prepadol o 31 percent. Musk predpovedá v druhom kvartáli stratu, ale uviedol, že Tesla bude opäť zisková v treťom štvrťroku.

Základná cena auta Model S sedan je po redukcii 71 250 USD a cena vozidla Model X SUV sa začína na úrovni 71 950 USD. Minulý týždeň firma zvýšila základnú cenu svojho najpredávanejšieho auta Model 3 o 400 USD na 35 400 USD.

(1 EUR = 1,1161 USD)

Viac k témam: akcie, Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk – Tesla znížila ceny svojich najdrahších modelov, investori pochybujú aj o schopnostiach Muska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *