Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Jaguar Land Rover vykázal stratu 3,6 miliardy libier, ale dopyt po nových modeloch je povzbudzujúci

Jaguar Land Rover vykázal stratu 3,6 miliardy libier, ale dopyt po nových modeloch je povzbudzujúci

LONDÝN 21. mája (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover za svoj uplynulý účtovný rok, ktorý sa skončil v marci, vykázala stratu 3,6 mld. libier (GBP). Hlavným dôvodom boli odpisy v sume 3,3 mld. GBP v treťom štvrťroku.

Firma, ktorá je najväčším výrobcom áut vo Veľkej Británii, zostala v celoročnej strate napriek tomu, že v štvrtom kvartáli dosiahla zisk 120 mil GBP. Tržby spoločnosti v jej minulom účtovnom roku boli v sume 24,2 mld. GBP, pričom firma uviedla, že dopyt po jej nových modeloch je povzbudzujúci. Informuje o tom portál bbc.com.

Automobilka Jaguar Land Rover v októbri 2018 otvorila svoj závod v Nitre. Jeho produkcia má byť 150 000 áut ročne. Investícia dosiahla 1,4 miliardy eur. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva na Slovensku už viac ako 1 500 ľudí a cieľom automobilky je postupne dosiahnuť stav 2 800 zamestnancov.

(1 EUR = 0,87595 GBP)

Viac k témam: Jaguar Land Rover, strata
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar Land Rover vykázal stratu 3,6 miliardy libier, ale dopyt po nových modeloch je povzbudzujúci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *