Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Ford chce zredukovať náklady, prepustí tisícky administratívnych pracovníkov

Automobilka Ford chce zredukovať náklady, prepustí tisícky administratívnych pracovníkov

NEW YORK 20. mája (WebNoviny.sk) – Americký výrobca áut Ford globálne zníži počet svojich administratívnych pracovníkov o 7-tisíc.

Ide o súčasť snahy automobilky zredukovať náklady, čo by podľa jej vyjadrenia malo priniesť úspory v sume približne 600 mil. USD ročne. Ford uviedol, že redukcia počtu zamestnancov sa zrealizuje do konca augusta. Informuje o tom portál cnn.com.

V Severnej Amerike automobilka plánuje zrušiť zhruba 2 400 pracovných pozícií. Zníženie počtu zamestnancov má zmenšiť byrokraciu v rámci firmy a zoštíhliť štruktúru manažmentu. V minulom roku sa Ford zaviazal, že vynaloží 11 mld. USD na reštrukturalizáciu svojho podnikania.

Dúfa, že zvýši predaj v zahraničí a zmodernizuje svoju flotilu vozidiel väčším sústredením sa na elektrické a samoriadené autá.

(1 EUR = 1,1172 USD)

Viac k témam: Ford
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Ford chce zredukovať náklady, prepustí tisícky administratívnych pracovníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *