Home / SLOVENSKO / Svedok na súde vypovedal o kupovaní drog od „Dvojičiek“ a poznal aj zavraždeného Ochodnického

Svedok na súde vypovedal o kupovaní drog od „Dvojičiek“ a poznal aj zavraždeného Ochodnického

BANSKÁ BYSTRICA 20. mája (WebNoviny.sk) – Výsluchom svedka pokračovalo v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie so zakladateľmi zločineckej skupiny vystupujúcej pod názvom „Dvojičky“ bratmi Dávidom a Dominikom K. z Udiče v okrese Považská Bystrica.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ich žaloval za trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za drogovú trestnú činnosť. Dvojčatám ešte kladú za vinu úkladnú vraždu príslušníka gangu Ericha Ochodnického.

Poznajú sa od strednej školy

Svedok vypovedal, že bratov pozná ešte od strednej školy. Drogy ako pervitín a kokaín od nich kupoval a ďalej predával tak, že im poslal cez SMS objednávku a tí mu odpovedali, kde ich nájde. V skupine bratia zaviedli prax predaja drog prostredníctvom mŕtvych schránok.

Svedok bol v kontakte aj s vyššie postaveným členom gangu istým Marekom, ktorého prezývali Farár a ten mu občas nosil drogy od bratov. Svedok poznal aj Ericha Ochodnického, ktorého neskôr bratia zavraždili a zakopali na území Českej republiky, pretože proti nim vypovedal na polícii.

Hoci pred dvomi rokmi polícia v rámci akcie Twix zadržala a obvinila okrem bratov aj celý gang, v súčasnosti na lavici obžalovaných sedia iba Dávid, jeho dvojča Dominik a s nimi ich bratranec Filip K.

Trestná činnosť v dvoch krajoch

Ostatní sa postupne dohodli s prokurátorom, súdy dohody schválili a všetci si už odpykávajú vysoké tresty. Všetci priznali trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovú trestnú činnosť.

Dávid a Dominik šéfovali gangu, ktorý páchal predovšetkým drogovú, ale aj inú trestnú činnosť od roku 2010 na území Trenčianskeho a Žilinského kraja v mestách Púchov, Považská Bystrica, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín či Žilina a v ich okolí.

Okrem predaja drog využívali na zabezpečenie svojho vplyvu zastrašovanie, hrubý nátlak, prípadne vydieranie. Konkurenciu v distribúcii drog likvidovali podpaľovaním áut či iných objektov. Bratom Dávidovi a Dominikovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Viac k témam: drogy, dvojičky, Špecializovaný trestný súd SR, súd, zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Svedok na súde vypovedal o kupovaní drog od „Dvojičiek“ a poznal aj zavraždeného Ochodnického © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Deň narcisov už po piatykrát v dm

Pripnutie žltého narcisu na hruď vyjadruje spolupatričnosť, podporu a vnáša do života nádej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *