Home / SLOVENSKO / Vydierač obral obeť o 10-tisíc eur, muž si na vyplatenie peňazí vzal úver v banke

Vydierač obral obeť o 10-tisíc eur, muž si na vyplatenie peňazí vzal úver v banke

BRATISLAVA/ROŽŇAVA 20. mája (WebNoviny.sk) – Obvineniam z vydierania čelí 33-ročný muž z Rožňavského okresu. Ako údajný sprostredkovateľ obral o poriadnu sumu jedného muža.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, tvrdil mu, že sa o neho zaujímajú „istí ľudia“ a keď im nezaplatí 10-tisíc eur ublížia nielen jemu, ale aj jeho rodine a podpália mu dom. Vydieraný muž pod psychickým tlakom napokon požiadal v banke o úver a peniaze odovzdal.

Sprostredkovateľ” však žiadal ďalších 10-tisíc a hrozil aj použitím zbrane. Vystrašený muž sa však už obrátil na políciu. Ako uviedla Mésarová, počas vyšetrovania vyšlo najavo, že obvinený si príbeh o vyhrážkach zo strany „istých osôb“ vymyslel s cieľom získať peniaze.

Tie potom použil pre vlastnú potrebu. Policajti mu zaistili aj zbraň a bude podrobená expertíznemu skúmaniu. Začaté je aj trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, pričom sa skúma trestná zodpovednosť aj ďalších osôb. Obvinený je stíhaný vo väzbe a hrozí mu trest na štyri roky až desať rokov.

Viac k témam: vydieranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vydierač obral obeť o 10-tisíc eur, muž si na vyplatenie peňazí vzal úver v banke © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *