Home / SVET / Francúza v Indonézii odsúdili na smrť, v kufri prepašoval niekoľko kilogramov drog

Francúza v Indonézii odsúdili na smrť, v kufri prepašoval niekoľko kilogramov drog

MATARAM 20. mája (WebNoviny.sk) – Indonézsky súd udelil trest smrti Francúzovi za to, že na ostrov Lombok v kufri pašoval tri kilogramy drog.

Je vinný z dovozu narkotík do Indonézie. Nevidíme žiaden dôvod na zmiernenie trestu,“ vyjadril sa predsedajúci sudca Isnurul Syamsul Arif na súde v meste Mataram o 35-ročnom Felixovi Dorfinovi. Prokurátori pre odsúdeného žiadali len 20-ročný trest odňatia slobody.

O drogách v kufri vraj nevedel

Dorfina, ktorý pochádza zo severofrancúzskeho mesta Béthune, zatkli vlani v septembri, keď u neho v kufri colníci na letisku v Lomboku našli metyléndioxymetamfetamín v hodnote 220 600 dolárov a 22 tabletiek extázy.

Muž na súde tvrdil, že ho niekto požiadal, aby mu odniesol kufor a nevedel, že sú v ňom drogy. Jeho právnik oznámil, že sa proti verdiktu odvolá.

Utiekol z policajnej cely

V januári Dorfin utiekol z policajnej väzby, keď vybil diery v okne jeho cely. Údajne mu v tom pomohla policajtka, ktorá od neho dostala peniaze. Chytili ho po desiatich dňoch na úteku a policajtku zatkli.

Indonézia má mimoriadne prísne zákony o drogách a odsúdení pašeráci niekedy dostanú trest smrti. Na smrť je v súčasnosti v krajine odsúdených viac ako 150 ľudí, prevažne za zločiny súvisiace s drogami. Zhruba tretina z nich sú cudzinci.

Viac k témam: drogy, trest smrti
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúza v Indonézii odsúdili na smrť, v kufri prepašoval niekoľko kilogramov drog © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *