Home / SLOVENSKO / Súd dal za pravdu Žarnayovi, ktorý poukázal na nehospodárne nakladanie s peniazmi školy

Súd dal za pravdu Žarnayovi, ktorý poukázal na nehospodárne nakladanie s peniazmi školy

KOŠICE 20. mája (WebNoviny.sk) – Okresný sud Košice II v pondelok vyniesol rozsudok, v ktorom uvádza, že výpoveď Ota Žarnaya v Obchodnej akadémii (OA) Polárna 1 v Košiciach je neplatná a pracovný pomer naďalej trvá.

Riaditeľ zamietol návrh na vyrovnanie

„Súd dal konečne za pravdu pánovi Žarnayovi, že výpoveď v roku 2013 dostal za to, že poukazoval na nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami,“ uviedol po pojednávaní právny zástupca Ota Žarnaya Daniel Lipšic.

Na začiatku pojednávania Žarnayov právny zástupca predložil návrh na mimosúdne vyrovnanie, ktoré však riaditeľ OA Peter Ivan zamietol.

V roku 2013 Žarnay ako učiteľ a predseda rady školy na OA Polárna 1 Košice upozornil na externé právne služby, za ktoré škola mesačne platila externej advokátke 550 eur. Po medializácii kauzy bol údajne z organizačných dôvodov prepustený.

Na školu podal žalobu

Následne na škole robili kontroly pracovníci Útvaru hlavného kontrolóra KSK a NKÚ, kde sa podozrenia z nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami potvrdili. Žarnay na školu podal žalobu a napadol dôvody výpovede.

Okresný súd v máji 2016 rozhodol v prospech školy. Následne po odvolaní krajsky súd v decembri 2018 rozhodol o zrušení rozsudku okresného súdu a vrátil mu celý prípad na opätovné posúdenie.

„Ja sa teším hlavne preto, že na súdoch bojuje mnoho učiteľov za svoje práva a teším sa, že to je pozitívny signál pre všetkých tých, ktorí chcú doviesť svoj boj do konca,“ uviedol po pojednávaní Žarnay. Voči rozsudku sa druhá strana môže do 15 dní odvolať.

Viac k témam: súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd dal za pravdu Žarnayovi, ktorý poukázal na nehospodárne nakladanie s peniazmi školy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *