Home / šport / Hokej / Video: Schwartz sa blysol hetrikom a Binnington shutoutom, St. Louis je krok od finále NHL

Video: Schwartz sa blysol hetrikom a Binnington shutoutom, St. Louis je krok od finále NHL

ST. LOUIS 20. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti St. Louis sa presvedčivým víťazstvom 5:0 na ľade San Jose výrazne priblížili k finále bojov o Stanleyho pohár.

Stav finálovej série play-off Západnej konferencie je 3:2 na zápasy pre St. Louis. Hráči Blues môžu o svojom prvom postupe do finále NHL od roku 1970 a celkovo štvrtom rozhodnúť už v utorok 21. mája na domácom ľade.

Schwartz na hetrik pred zápasom nemyslel

Na nedeľňajšom triumfe „bluesmanov“ 5:0 mali výrazný podiel útočníci Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko, resp. brankár Jordan Binnington.

Schwartz zaznamenal hetrik a v play-off má na konte už 12 gólov, Binnington zasa 21 zákrokmi vychytal čisté konto. Tarasenko pridal gól a dve asistencie. Z deviatich zápasov na ľade súpera v aktuálnom play-off vyhrali hráči St. Louis sedem a celkovo s 11 víťazstvami vo vyraďovacej časti si utvorili klubový rekord.

„Hetrik je niečo, na čo pred zápasom rozhodne nemyslíte. Len sa klasicky pripravíte a sústredíte sa na pomoc tímu. Občas sa puk odráža vaším smerom, ale gól z toho nedáte. A potom vám zasa vyjde niečo navyše. Nám v tomto play-off pomáha šírka nášho kádra a skutočnosť, že v každom zápase nám vyskočí nejaký hráč a pomôže k víťazstvu,“ uviedol Jaden Schwartz na oficiálnom webe NHL.

Tridsaťpäť zákrokov brankára Jonesa

Dvadsaťšesťročný krídelník má na konte 12 gólov a 4 asistencie v tomto play-off. „Puk si ho nachádza pomerne často a on vie, čo s ním má robiť. Je v správny čas na správnom mieste, ale dať tri góly v play-off je aj tak čosi neuveriteľné,“ povedal o Schwartzovi obranca Blues Joel Edmundson.

Hráči San Jose prehrali dva zápasy za sebou prvýkrát od súbojov číslo 3 a 4 v 1. kole play-off proti súperom z Las Vegas.

Tridsaťpäť zákrokov ich brankára Martina Jonesa im tentoraz bolo málo platných. „Strelili sme len jeden gól v posledných dvoch zápasoch. Nie sme dostatočne dôrazní okolo súperovej bránky a nevytvárame si dostatok príležitostí z druhých šancí,“ kriticky podotkol útočník San Jose Logan Couture.

Play-off NHL – finále konferencií

nedeľa

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

piaty zápas

San Jose – St. Louis 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) – stav série 2:3
Góly: 6. Sundqvist, 24. Schwartz, 27. Tarasenko, 43. Schwartz (Perron, Tarasenko), 57. Schwartz (Tarasenko, B. Schenn)

Viac k témam: NHL, play-off NHL, San Jose Sharks, St. Louis Blues
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Schwartz sa blysol hetrikom a Binnington shutoutom, St. Louis je krok od finále NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *