Home / SVET / Slovenskí hasiči zožali úspech na súťaži v Rakúsku, uspeli vo viacerých kategóriách

Slovenskí hasiči zožali úspech na súťaži v Rakúsku, uspeli vo viacerých kategóriách

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Víťazom 16. ročníka medzinárodnej súťaže profesionálnych a dobrovoľných hasičov Najzdatnejší hasič Rakúska TFA Austria v rakúskom Siegendorfe sa v kategórii 18 až 29-ročných mužov stal Slovák profesionálny hasič – záchranár Erik Remák z Okresného riaditeľstva HaZZ v Michalovciach.

V celkovej klasifikácii jednotlivcov obsadil druhé miesto. Na treťom mieste v danej kategórii 18 až 29-ročných mužov sa umiestnil profesionálny hasič Matúš Bali-Hudák zo Závodného hasičského útvaru Volkswagen Bratislava.

Okolo 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov

Agentúru SITA o tom informoval Juraj Kopúnek zo Športového klubu TFA Team Slovakia. Na súťaži sa zúčastnilo okolo 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Rakúska, Nemecka, Slovenska, Česka, Maďarska, Rumunska a Veľkej Británie.

V kategórii 30 až 39-ročných mužov obsadil druhé miesto hasič – záchranár Denis Bilý z Okresného riaditeľstva HaZZ v Michalovciach. Tretím v kategórii 40 až 44-ročných mužov bol profesionálny hasič Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U.S. Steel Košice. V kategórii 45 až 50 – ročných mužov bol druhý veliteľ čaty z Okresného riaditeľstva HaZZ v Michalovciach Marek Slivka.

Slovensko uspelo aj v súťaži družstiev

Profesionálni a dobrovoľní hasiči zo Slovenska z TFA TEAM SOVAKIA v súťaži družstiev (v zložení Peter Wojatschek z Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Trnave, Miloš Mačas z KR HaZZ v Žiline, dobrovoľný hasič František Ridzoň z Dobrovoľného hasičského zboru Drábsko a závodný profesionálny hasič Matúš Bali-Hudák) zvíťazili pred súťažnými družstvami z Rumunska a Maďarska.

Hasiči museli v štyroch disciplínach nasledujúcich po sebe s maximálne osemminútovou prestávkou na oddych zdolať 11-podlažnú budovu výbehom a zostupom, rozvinúť pogumovanú hadicu pod tlakom vody v dĺžke 20 metrov a vodným prúdom zasiahnuť terč či posúvať päťkilogramovým kladivom bremeno v tzv. hammer boxe. Potom prenášali 80-kilogramovú figurínu ako záťaž, simulovali záchranu osoby na vzdialenosť asi 100 metrov a liezli pomocou lana na trojmetrovú bariéru.

Viac k témam: hasiči
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hasiči zožali úspech na súťaži v Rakúsku, uspeli vo viacerých kategóriách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *