Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Toyota má pocit, že pre prezidenta Trumpa nie sú japonské investície v USA vítané

Toyota má pocit, že pre prezidenta Trumpa nie sú japonské investície v USA vítané

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Najnovší krok administratívy amerického prezident Donalda Trumpa podľa japonskej automobilky Toyota ukazuje, že jej investície v USA „nie sú vítane“ a príspevok amerických zamestnancov firmy nie je cenený. Informuje o tom portál cnbc.com.

Automobilka to uviedla v súvislosti s piatkovou direktívou šéfa Bieleho domu, ktorá dáva Japonsku a Európskej únii šesť mesiacov na opätovné prerokovanie ich obchodných dohôd s USA, aby „americký automobilový priemysel, jeho pracovná sila a americké inovácie“ boli chránené.

„Naše podnikanie a zamestnanci významne prispievajú k americkému spôsobu života, k ekonomike USA a nie sú hrozbou pre národnú bezpečnosť,“ uviedla Toyota vo vyhlásení. Automobilka dodala, že v USA je „hlboko zakorenená“ viac ako 60 rokov a v krajine investovala vyše 60 mld. USD, pričom zamestnáva viac ako 475 tis.

Američanov. „Ak sa uvalia dovozné kvóty, najviac stratia spotrebitelia, ktorí budú viac platiť a budú mať menší výber áut,“ uviedla Toyota.

(1 EUR = 1,1172 USD)

Viac k témam: americký prezident, clá USA, Európska únia, Toyota
Zdroj: Webnoviny.sk – Toyota má pocit, že pre prezidenta Trumpa nie sú japonské investície v USA vítané © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *