Home / šport / Hokej / Konečne sme nepripustili žiadny šialený záver, zhodnotil Tatar zápas proti Francúzsku

Konečne sme nepripustili žiadny šialený záver, zhodnotil Tatar zápas proti Francúzsku

KOŠICE 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou ďalší vydarený zápas na domácich 83. majstrovstvách sveta.

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho v piatok popoludní zdolali národný tím Francúzska 6:3 a do tabuľky základnej A-skupiny si pripísali ďalšie tri body.

„Zvládnutý zápas, konečne sme nepripustili žiadny šialený záver. Mali sme tam chvíľkový výpadok, keď sa Francúzi dotiahli na rozdiel gólu, ale mali sme dobrý úvod tretej časti a dotiahli to do víťazného konca,“ zhodnotil útočník Tomáš Tatar, v piatok autor dvoch asistencií.

Hrať v Košiciach je neskutočné

Zásluhu na triumfe pripísal aj skvelému publiku na tribúnach košickej Steel arény. „Ľudia nás ženú vpred, preto som bol v predchádzajúcich dueloch na konci veľmi smutný, pretože naši fanúšikovia si zaslúžili viac. Hrať tu v Košiciach je niečo neskutočné. Atmosféra je vynikajúca a víťazstvo sme dosiahli aj vďaka fanúšikom,“ poznamenal.

Slováci pritom previedli kvalitné výkony aj v predchádzajúcich štyroch zápasoch, bodovali však iba v jednom. „Aj v stredu proti Nemecku sme boli lepší, ale to, čo sa stalo v závere, bolo niečo strašné. Dnes sme tiež mali prevahu, no dali sme viac gólov a udržali si náskok,“ pokračoval.

Vieme narobiť problémy každému

V piatok popoludní viedli Slováci 3:0, ale v druhej tretine poľavili a súperovi dovolili skorigovať na najtesnejší náskok.

Počas druhej prestávky sme si hovorili o tom, že nesmieme upustiť od našej hry. Máme nejakú identitu, s ňou sa stotožňujeme a nemôžeme si zrazu robiť, čo chceme. Tento tím je podľa mňa najsilnejší za niekoľko rokov. Hráme disciplinovane a šikovne. Každému súperovi vieme narobiť problémy. Je škoda, že máme zatiaľ iba šesť bodov. Nedá sa nič robiť, stále máme pred sebou zápasy a body z nich chceme získať. Stále musíme vyhrať dva zápasy, potom to bude na osude,“ dodal Tomáš Tatar.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji 2019: Slovensko – Francúzsko

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Konečne sme nepripustili žiadny šialený záver, zhodnotil Tatar zápas proti Francúzsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *