Home / šport / Hokej / Asistent trénera Petrovický uviedol, čo bolo najzložitejšie pred zápasom proti Francúzsku

Asistent trénera Petrovický uviedol, čo bolo najzložitejšie pred zápasom proti Francúzsku

KOŠICE 17. mája (WebNoviny.sk) – Slovenskí hokejisti po troch prehrách na svetovom šampionáte opäť zvíťazili, keď zdolali Francúzov 6:3. V piatkovom zápase v košickej Steel Arene si vypracovali náskok 3:0, ale po druhej tretine bol stav 3:2.

„Pred treťou tretinou sme si povedali, že sa musíme vrátiť k malým veciam, ktoré sme robili zo začiatku zápasu. Vyšlo to hneď na začiatku, na 4:2 to bol veľmi dôležitý gól do ďalšieho priebehu zápasu,“ povedal po zápase v štúdiu RTVS asistent trénera Róbert Petrovický.

Na otázku, čo bolo najzložitejšie pred zápasom proti Francúzsku, odpovedal: „Nastaviť hlavu pre všetkých hráčov. Stále sme im prízvukovali, aby zabudli na predchádzajúce zápasy. Vieme, že musíme vyhrať všetky zápasy, ale ideme deň po dni, zápas po zápase. Jeden sme už zvládli. Zajtra od prvého buly musíme hrať náš hokej a zvládnuť zajtrajší večer proti Veľkej Británii.“

Slovenskí hokejisti majú po triumfe nad Francúzmi v tabuľke A-skupiny šesť bodov. Štvrťfinále, ale nemajú vo vlastných rukách a aj keď v zostávajúcich zápasoch zdolajú Britov a Dánov, nemusí to na postup medzi najlepších osem tímov na turnaji stačiť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji 2019: Slovensko – Francúzsko

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: francúzska hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Asistent trénera Petrovický uviedol, čo bolo najzložitejšie pred zápasom proti Francúzsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *