Home / EKONOMIKA / Komodity / Trhy podporujú plány na rokovania medzi USA a Čínou, ropa zdražela a drahé kovy oslabili

Trhy podporujú plány na rokovania medzi USA a Čínou, ropa zdražela a drahé kovy oslabili

NEW YORK 17. mája (WebNoviny.sk) – Ceny ropy vo štvrtok uzavreli vyššie. Obchodníkov povzbudili signály, že Washington a Peking stále plánujú pokračovanie rokovaní o obchodných vzťahoch. Ľahká americká ropa posilnila o 1,4 percenta na 62,87 USD za barel.

Severomorská ropa Brent, ktorej cena slúži ako medzinárodná referenčná cena, zdražela o 1,2 percenta na 72,62 USD za barel.

Veľkoobchodná cena benzínu na americkom trhu stúpla o 2,4 percenta na 2,06 USD za galón a vykurovací olej zdražel o 1,8 percenta na 2,12 USD za galón.

Drahé kovy však oslabili. Cena zlata sa znížila o 0,9 percenta na 1 286,20 USD za uncu a striebro kleslo o 1,8 percenta na 14,54 USD za uncu.

(1 EUR =1,1203 USD)

Viac k témam: ceny ropy, ropa, striebro, Svetové komoditné trhy, zlato
Zdroj: Webnoviny.sk – Trhy podporujú plány na rokovania medzi USA a Čínou, ropa zdražela a drahé kovy oslabili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Finančné spoločnosti na Slovensku budú viac transparentné

Fyzické alebo právnické osoby, ktoré vykonávajú obchodnú alebo inú podnikateľskú činnosť a sú zodpovedné za transakcie s finančnými nástrojmi, majú povinnosť mať tzv. LEI kód (Legal Entity Identifier).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *