Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Zisk Nissanu sa prepadol na menej ako polovicu, automobilka očakáva ďalšie zhoršenie výsledkov

Zisk Nissanu sa prepadol na menej ako polovicu, automobilka očakáva ďalšie zhoršenie výsledkov

TOKIO 17. mája (WebNoviny.sk) – Zisk japonskej automobilky Nissan v jej uplynulom účtovnom roku sa medziročne prepadol na menej ako polovicu.

Za účtovný rok končiaci sa v marci firma Nissan Motor Co. vykázala zisk v objeme 319,1 mld. jenov (JPY), čo bol pokles z úrovne 746,9 mld. JPY, na ktorej bol pred rokom.

Tržby Nissanu za dvanásť mesiacov do konca marca boli v sume 11,6 bil. JPY, čiže medziročne oslabili o tri percentá. Počet predaných áut firmy v jej uplynulom fiškálnom roku klesol o štyri percentá na 5,5 milióna.

V terajšom účtovnom roku, ktorý potrvá do marca 2020, spoločnosť Nissan očakáva zhoršenie výsledkov. Prognózuje, že jej zisk sa zmenší na 170 mld. JPY, keďže ho poškodzuje reštrukturalizácia a výdavky na vývoj produktov v kombinácii s rastúcimi nákladmi na suroviny.

(1 EUR = 123,06 JPY)

Viac k témam: Nissan, zisk
Zdroj: Webnoviny.sk – Zisk Nissanu sa prepadol na menej ako polovicu, automobilka očakáva ďalšie zhoršenie výsledkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *