Home / šport / Hokej / Je to pre mňa zlý sen, krúti hlavou po nešťastnej prehre s Nemeckom tréner brankárov Lašák

Je to pre mňa zlý sen, krúti hlavou po nešťastnej prehre s Nemeckom tréner brankárov Lašák

KOŠICE 16. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia zatiaľ neprežíva na domácom svetovom šampionáte príjemné chvíle. Zverenci trénera Craiga Ramsayho síce predvádzajú výborné výkony, ale nedarí sa im to pretaviť do dobrých výsledkov a čo je najdôležitejšie, ani do zisku bodov.

Postup už Slováci nemajú v rukách

Po štyroch dueloch majú na svojom konte iba tri a pred sebou už len tri súboje – proti Francúzom, Britom a Dánom. Vytúžený postup do štvrťfinále už nemajú vo vlastných rukách.

V pondelok v stretnutí proti Kanade prišli Slováci o remízu necelé dve sekundy pred koncom tretej tretiny, v stredu večer viedli nad Nemcami dve minúty pred treťou sirénou 2:1, prehrali však 2:3.

Neprebolelo to. Nemôžeme sa však ľutovať. Musíme priložiť ruku k dielu. aby mužstvo šliapalo a bojovalo ďalej. Nekončíme, až kým nebude koniec,“ prezradil vo štvrtok popoludní tréner brankárov v slovenskej reprezentácii Ján Lašák.

Brankára na zápas s Francúzmi už vybrali

Niekdajšieho výborného brankára v národnom tíme poriadne škrie, ako to zatiaľ vychádza. „Všetko, čo povieme, bude pre ľudí jedno veľké klišé. Ale čo máme robiť? Máme sa vzdať a prestať bojovať? Musíme to hodiť za hlavu. Spravili sme obrovské chyby. Všetci sme na jednej lodi. Všetci sme za to zodpovední. Musíme veriť a hrať pre ľudí, aj aby sme mali dobrý pocit,“ pokračoval 40-ročný zvolenský rodák.

Vedenie reprezentácie už vie, ktorého brankára vyšle na ľad od začiatku piatkového zápasu proti Francúzom, prezradí to však až v deň duelu. „Brankára sme vybrali podľa toho, čo považujeme za najlepšie, vždy to tak robíme,“ informoval Lašák.

Je mu veľmi ľúto celého tímu. „Ten spôsob, ako sme prišli o víťazstvo a možno aj o postup,“ krútil neveriacky hlavou a poznamenal: „Je to pre mňa zlý sen. Olympiáda jeden gól. Pred rokom na MS sme proti Čechom netrafili do prázdnej bránky a dostali gól 9 sekúnd pred koncom, čo nás stálo štvrťfinále. Teraz zasa. Je to hrozné a človek nevie, čo na to povedať,“ dodal Ján Lašák.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji 2019: Slovensko – Nemecko

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Je to pre mňa zlý sen, krúti hlavou po nešťastnej prehre s Nemeckom tréner brankárov Lašák © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *