Home / SVET / Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio

Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio

NEW YORK 16. mája (WebNoviny.sk) – Starosta amerického New Yorku Bill de Blasio ohlásil vo štvrtok prezidentskú kandidatúru. Uchádzať sa chce o nomináciu Demokratickej strany.

Dlhý zoznam kandidátov u demokratov

Znamená to ďalšie meno na dlhom zozname demokratov, ktorí by chceli po voľbách v roku 2020 nahradiť v úrade terajšieho republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

De Blasio oznámil svoju kandidatúru prostredníctvom videa. „Na svete je veľa peňazí. V tejto krajine je veľa peňazí. Sú však v nesprávnych rukách,“ povedal v úvode videa. „Kandidujem za prezidenta pretože nastal čas dať na prvé miesto pracujúcich,“ dodal 58-ročný starosta.

Napriek tomu, že podľa politických komentátorov de Blasiova kandidatúra nespôsobí veľký rozruch, bude môcť šíriť svoje názory a môže mu to potenciálne zabezpečiť miesto v budúcej demokratickej administratíve.

Ďalší z radu newyorských starostov

Ohlásením kandidatúry je ďalším z radu newyorských starostov, ktorí sa uchádzali o úrad prezidenta. Žiaden z nich sa ním však nestal.

John Lindsay chcel byť prezidentom v roku 1972, Rudy Giuliani v roku 2008 a Michael Bloomberg sa pohrával s touto myšlienkou, nakoniec však svoju kandidatúru v roku 2016 vylúčil. Rovnako nekandiduje ani v nadchádzajúcich voľbách.

Na kandidatúru za demokratov ašpiruje zatiaľ najmenej 20 kandidátov. Favoritmi sú bývalý viceprezident počas úradu bývalého prezidenta Baracka Obamu Joe Biden a senátor za štát Vermont Bernie Sanders.

Viac k témam: New York, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Na svete je veľa peňazí, sú však v nesprávnych rukách, vyhlásil Bill de Blasio © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *