Home / SVET / Z eurofondov mali nakúpiť luxusné apartmány, v Bulharsku rezignoval nielen minister

Z eurofondov mali nakúpiť luxusné apartmány, v Bulharsku rezignoval nielen minister

SOFIA 15. mája (WebNoviny.sk) – Pre obvinenia zo zneužitia fondov Európskej únie (EÚ) rezignoval v Bulharsku minister pôdohospodárstva, informovala v stredu bulharská vláda.

Obvinenia odmieta

Vo svojom vyhlásení uviedla, že napriek odmietnutiu obvinení, Rumen Porozhanov odstúpil zo svojej funkcie ministra, aby sa vyhol útokom voči jeho osobe a celej vláde.

Pre škandál s nákupom luxusných apartmánov pod trhové ceny a výstavbu penziónov na súkromné účely z európskych fondov odstúpilo už niekoľko vysokopostavených bulharských predstaviteľov.

Obavy z neúspechu v eurovoľbách

Z obavy pred neúspechom vo voľbách do Európskeho parlamentu premiér Bojko Borisov prijal tiež rezignáciu ministra spravodlivosti a niekoľkých ďalších predstaviteľov.

Podľa prieskumov pred európskymi voľbami, ktoré sa v Bulharsku konajú 26. marca, stráca premiérova stredopravá strana GERB podporu a čelí vážnej výzve zo strany opozičných socialistov.

Viac k témam: rezignácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Z eurofondov mali nakúpiť luxusné apartmány, v Bulharsku rezignoval nielen minister © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *