Home / SLOVENSKO / Po páde do Dunajca prišiel o život pltník, oživiť sa ho pokúšal aj svedok nehody

Po páde do Dunajca prišiel o život pltník, oživiť sa ho pokúšal aj svedok nehody

POPRAD 15. mája (WebNoviny.sk) – Po páde z plte do Dunajca v stredu v Pieninách prišiel o život 50-ročný poľský pltník. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS). Bližšie okolnosti nehody vyšetrujú.

O pomoc požiadal záchranárov svedok, ktorý muža spozoroval vo vode v oblasti prístaviska Majer. „Následne sa vybral popri brehu za ním. Horskí záchranári okamžite vyrazili do danej lokality, kde smerovali aj ďalšie záchranné zložky,“ uviedli záchranári na svojej internetovej stránke.

Svedkovi sa podľa ich slov podarilo muža vytiahnuť na breh a okamžite začal s jeho oživovaním. „V rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii pokračovali aj záchranári HZS, posádka rýchlej zdravotnej aj lekárskej pomoci a príslušníci hasičského a záchranného zboru,“ priblížila HZS. Napriek rýchlemu zásahu a maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa pltníka nepodarilo zachrániť.

Viac k témam: Horskí záchranári, nehoda, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Po páde do Dunajca prišiel o život pltník, oživiť sa ho pokúšal aj svedok nehody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *