Home / šport / Hokej / Video: Lotyšsko si poradilo s outsiderom, Taliansko má na MS v hokeji 2019 už skóre 0:20

Video: Lotyšsko si poradilo s outsiderom, Taliansko má na MS v hokeji 2019 už skóre 0:20

BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti Lotyšska zvíťazili nad hráčmi Talianska 3:0 v utorňajšom stretnutí základnej B-skupiny na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku (10. – 26. mája).

Duel na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sledovalo 2522 divákov, čo je dosiaľ najnižšia návšteva na turnaji.

Po troch prehrách majú Taliani skóre 0:20 a v tabuľke „bratislavskej“ skupiny sú suverénne poslední. Ďalší zápas ich čaká už v stredu, keď nastúpia proti zatiaľ stopercentnému Rusku.

MS v hokeji 2019 (B-skupina)

Bratislava – utorok

Taliansko – Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) 

Góly: 30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reneau (USA), Schukies (Nem.) – Dalton (V. Brit.), Sormunen (Fín.), 2522 divákov

Zostavy:
Taliansko: Bernard – Trivellato, Pavlu, McMonagle, Helfer, Hofer, Marchetti, Tauferer, Zanatta – Gander, Andergassen, Deluca – Hochkofler, Lambacher, S. Kostner – Insam, D. Kostner, Miceli – Bardaro, Rosa, Ramoser
Lotyšsko: Gudlevskis – Freibergs, Sotnieks, Balinskis, Cibulskis, Galvinš, A. Kulda, Zile – Darzinš, Blugers, Roberts Bukarts – Balcers, Bičevskis, Rihards Bukarts – Keninš, Batna, Gegeris – Dzierkals, Indrašis, Meija – Marenis

Od úvodných minút mali hernú prevahu zverenci Boba Hartleyho, ale ani jedna z 21 striel v prvej tretine neskončila v sieti talianskeho brankára Andreasa Bernarda. Ten odolával až do polovice zápasu, keď ho bekhendom prekonal útočník pražskej Sparty Roberts Bukarts.

Potrebný pokoj na lotyšské hokejky dal v 39. min Rihards Marenis, ktorý strelou švihom trafil voľný priestor nad ľavým ramenom gólmana Bernarda. V záverečnej tretine sa Taliani na väčší tlak nezmohli, v závere sa ešte pokúsili odvolať, ale do prázdnej bránky skóroval Teodors Blugers.

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: lotyšská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, talianska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Lotyšsko si poradilo s outsiderom, Taliansko má na MS v hokeji 2019 už skóre 0:20 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *