Home / šport / Hokej / Tréner Ramsay bol hrdý na výkon slovenských hokejistov, vyjadril sa aj k pískaniu fanúšikov počas hymny

Tréner Ramsay bol hrdý na výkon slovenských hokejistov, vyjadril sa aj k pískaniu fanúšikov počas hymny

KOŠICE 14. mája (WebNoviny.sk) – Kanadský tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay už čosi v hokeji preskákal a zriedkavo dáva najavo emócie.

Bláznivú „horúčku pondelkovej noci“ medzi Slovákmi a Kanaďanmi v košickej Steel aréne sledoval zo striedačky s pokojným výrazom. A to aj vtedy, keď Mark Stone necelé dve sekundy pred koncom rozhodol o kanadskom triumfe 6:5 a zmrazil takmer 8-tisíc slovenských fanúšikov na tribúnach.

„Nemôžem byť šťastný z výsledku, ale som maximálne hrdý na naše mužstvo, ako odohralo tento zápas. Najmä v tretej tretine sme svojím výkonom ukázali, že odmietame prehru. Vyrovnali sme sa s atmosférou a ukázali mentálnu odolnosť. Hrali sme rýchlo, hýbali sme sa rýchlo, dosiahli sme vyrovnávajúci gól, mali sme ďalšie šance na víťazný gól. Čo sme predvádzali, bolo dobré. Samozrejme, víťazstvo by bolo viac. Môj najväčší poznatok je však ten, že môžeme hrať proti každému,“ zamyslel sa Craig Ramsay v novinárskej mixzóne.

Slováci nad Kanaďanmi dvakrát viedli o dva góly (2:0 a 4:2), s vypätím všetkých síl vyrovnali na 5:5, ale napokon odchádzali zo Steel arény bez bodu.

Pískanie počas kanadskej hymny

Šesťdesiatosemročný Kanaďan Ramsay bol blízko toho, aby si pripísal prestížne víťazstvo nad svojimi krajanmi na majstrovstvách sveta. V závere ho okrem gólu narodeninového oslávenca Marka Stona zarmútil ešte jeden moment.

Časť slovenských fanúšikov to vo svojich hlavách nezvládla. Zahádzali ľad rôznymi predmetmi a nevyhli sa pískaniu pri hymne víťazného tímu. Ramsay to komentoval pomerne diplomaticky.

„Pri hymne by sa nemalo pískať, ale nechcem viniť fanúšikov. Sú to veľké emócie a hrá sa na Slovensku. Snažím sa to chápať, aj ja som to veľmi prežíval v závere. Keby Slováci strelili víťazný gól, radosť a oslavy by nemali konca-kraja. Teraz sú všetci frustrovaní, čo je pochopiteľné,“ ozrejmil svoje myšlienky.

Ďalší zápas proti Nemecku

Slováci až nečakane skvelou hrou proti trom favoritom USA, Fínsku a Kanade potešili svojich fanúšikov, ale z týchto zápasov vydolovali napriek tomu „iba“ 3 body. Po utorkovom dni voľna na nich v stredu čakajú húževnatí Nemci.

Ak sa naplnia papierové predpoklady v ďalších zápasoch, bude to možno súboj o postup do štvrťfinále. Zverenci fínskeho trénera Toniho Söderholma majú zatiaľ v tabuľke A-skupiny o 3 body viac ako Slováci a na konte o zápas menej. Pravda, hrali proti menej kvalitným tímom – Britom a Dánom, v utorok ich ešte čakajú Francúzi.

„Či to bude najdôležitejší zápas pre nás? Pre mňa ako trénera je vždy najdôležitejší ten, ktorý práve je pred nami. A keďže je to práve tento s Nemcami, tak bude najdôležitejší. Verím, že budeme pripravení,“ skonštatoval Ramsay.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji 2019: Slovensko – Kanada

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Ramsay bol hrdý na výkon slovenských hokejistov, vyjadril sa aj k pískaniu fanúšikov počas hymny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *