Home / šport / Hokej / Niektoré fanzóny pred zápasom Slovensko – Kanada neotvoria, dôvodom sú výstrahy pred vetrom

Niektoré fanzóny pred zápasom Slovensko – Kanada neotvoria, dôvodom sú výstrahy pred vetrom

NITRA 13. mája (WebNoviny.sk) – Organizátori 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku sa rozhodli v pondelok neotvoriť niektoré oficiálnu fanzóny.

Dôvodom je výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) prvého stupňa pred vetrom. Podľa stanoviska SHMÚ môže vietor spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

V Nitre hlásia aj dážď

Jedna z uzatvorených fanzón sa nachádza v Nitre na Svätoplukovom námestí. Teplota v Nitre aktuálne dosahuje okolo 13 stupňov Celzia a fúka silný vietor, meteorológovia hlásia aj dážď.

Od utorka 14. mája bude opäť fungovať v bežnom režime. Otvorená je počas každého hracieho dňa, priestory otvárajú približne hodinu pred prvým zápasom a zatvárajú hodinu po poslednom zápase,“ informovala Ľudmila Synaková z nitrianskej radnice.

Vstup do fanzóny je bezplatný. Okrem priamych prenosov zápasov z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji prináša aj sprievodný program – koncerty, tanečné vystúpenia, divadlo pre deti, autogramiádu HK Nitra, rozhovory s hokejistami a súťaže. Hokejovým fanúšikom bude na námestí k dispozícii do 23. mája.

Bezpečnosť fanúšikov na prvom mieste

Ďalšia uzatvorená fanzóna sa nachádza v Košiciach. V jej priestoroch sa neuskutoční na pondelok naplánovaný koncert skupiny IMT Smile, ktorý presunuli na 19. mája do Bratislavy. Pre Košičanov sa organizátori snažia zabezpečiť náhradný program.

„Bezpečnosť fanúšikov je u nás na prvom mieste. Nepretržite sledujeme vývoj počasia a sme v kontakte s meteorologickými spoločnosťami. Vzhľadom na riziká, ktoré kvôli silnému vetru hrozia, sme sa rozhodli, že brány fanzóny v Košiciach dnes zostanú zatvorené,“ povedal riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty MS 2019 Lukáš Donoval a pokračoval: „Podľa aktuálnej predpovede SHMÚ môže vietor dosiahnuť rýchlosť až 25 metrov za sekundu, teda v prepočte 90 kilometrov za hodinu, čo už je silná víchrica. Popoludní môže dokonca zosilnieť. Od rána v košickej fanzóne skladáme malé stany, demontujeme brandingy a zabezpečujeme hlavné pódium, aby odolalo náporu vetra.“

V utorok 14. mája by mala byť fanzóna v Košiciach opäť otvorená od 14.00 h. „Veríme, že sa počasie umúdri a v utorok sa brány košickej fanzóny opäť otvoria,“ dodal Donoval.

Počas prvých troch dní svetového šampionátu navštívilo fanzónu v Bratislave už viac ako 35-tisíc fanúšikov, košickú cez 28-tisíc priaznivcov.

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, počasie
Zdroj: Webnoviny.sk – Niektoré fanzóny pred zápasom Slovensko – Kanada neotvoria, dôvodom sú výstrahy pred vetrom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *