Home / šport / Hokej / Častá streľba, dorážky a tvrdosť pred bránkou, taký je recept na góly podľa Marinčina

Častá streľba, dorážky a tvrdosť pred bránkou, taký je recept na góly podľa Marinčina

KOŠICE 9. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin nemá za sebou príliš vydarenú sezónu v zámorí, v ktorej za Toronto v NHL a AHL odohral spolu len 32 zápasov.

Naladený úspechom

Uvítal preto šancu predstaviť sa na domácich majstrovstvách sveta, na ktorých v minulosti štartoval aj v rokoch 2014 a 2016. Radosť má o to väčšiu, pretože Slováci absolvujú zápasy základnej A-skupiny svetového šampionátu v Košiciach, teda v jeho rodisku.

Na MS sa naladil úspešným vystúpením vo dvoch prípravných dueloch proti Britom a Nórom. V prvom z nich sa prezentoval gólom, v druhom ako bek úspešne ukončil doplnkové nájazdy.

„Nórom sa podarilo dvakrát vyrovnať, no my sme radi, že sme to nakoniec zvládli,“ hodnotil utorkový triumf v Michalovciach nad nepríjemným severským výberom.

Víťazstvá nepreceňuje

Úspešné výsledky v súbojoch proti Nórom a Britom však nepreceňuje: „Posledné dve stretnutia pred šampionátom sme zvládli, ale na majstrovstvách sveta budú zápasy omnoho náročnejšie. Musíme sa na nich dôkladne pripraviť.“

V celej príprave na svetový šampionát bola najväčšia slabina slovenského výberu koncovka. „Musíme často strieľať, čakať na dorážky a hrať tvrdo pred bránkou,“ myslí si 27-ročný Marinčin.

Na slovenský výber čaká na MS 2019 výrazná podporu z hľadiska, ktorá sa tímu SR dostala už počas prípravy. „Fanúšikovia na celom Slovensku sú super, práve toto mi v Kanade v NHL chýba. Musím to vyzdvihnúť,“ dodal Marinčin.

Viac o MS v hokeji 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Častá streľba, dorážky a tvrdosť pred bránkou, taký je recept na góly podľa Marinčina © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *