Home / šport / Futbal / Video: Tottenham v semifinále Ligy majstrov vyradil Ajax, v odvete predviedol zázračný obrat

Video: Tottenham v semifinále Ligy majstrov vyradil Ajax, v odvete predviedol zázračný obrat

AMSTERDAM 8. mája (WebNoviny.sk) – Finále futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 bude mať anglické obsadenie. Po utorkovom postupe FC Liverpool si účasť v záverečnom zápase o „ušatú trofej“ zabezpečil aj londýnsky klub Tottenham Hotspur.

„Kohúti“ po minulotýždňovej domácej prehre s holandským Ajaxom Amsterdam 0:1 zvíťazili u súpera po neuveriteľnom priebehu 3:2 a radujú sa z postupu do svojho premiérového finále pohárovej súťaži číslo jeden na „starom kontinente“.

Ajax Amsterdam v stredu doma viedol už 2:0, ale polčasový náskok si neudržal. Hetrikom ho knokautoval Lucas Moura, ktorý skóroval v 55. aj 59. minúte a postup svojho tímu spečatil v nadstavenom čase druhého dejstva. Tottenham a Liverpool nastúpia vo finále na madridskom štadióne Wanda Metropolitano v sobotu 1. júna.

Ajax bol veľmi blízko k postupu do finále LM prvýkrát od sezóny 1995/1996. V minulosti v tejto súťaži triumfovali už štyrikrát – v sezónach 1970/1971, 1971/1972, 1972/1973 a 1994/1995.

Liga majstrov – semifinále (odveta)

streda

Ajax Amsterdam (Hol.) – Tottenham Hotspur (Angl.) 2:3 (2:0)
* prvý zápas: 1:0, Tottenham postúpil do finále
Góly: 5. De Ligt, 35. Ziyech – 55., 59. a 90.+ Lucas Moura, rozhodoval: Felix Brych (Nem.)

Zostavy:
Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, De Ligt, D. Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), D. Van de Beek (90. Magallán), F. De Jong – Ziyech, Tadič, Dolberg (67. Sinkgraven)
Tottenham: Lloris – Trippier (81. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, D. Rose (82. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. Llorente), Alli – Eriksen – Lucas Moura, Son

I. polčas

Ajax po minulotýždňovom najtesnejšom triumfe u súpera začal domáci duel výborne. Šancu Tadiča síce zneškodnil výborným zákrokom brankár Lloris, ale po následnom rohu si na loptu nabehol De Ligt a hlavou otvoril skóre – 1:0. Bol to jubilejný 150. gól Ajaxu v hlavnej súťaži LM.

Vzápätí mohli hostia vyrovnať, ale loptu z kopačky Kórejčana Sona zastavila žrď. Potom sa zápas na dlhší čas upokojil, až v 25. min pohrozil hosťujúci Eriksen, no brankár Ajaxu Onana bol pozorný. Druhý gól domácich nepridal po polhodine hry Tadič, ale o štyri minútu neskôr sa to podarilo Ziyechovi, ktorý po prihrávke od Tadiča parádnou strelou upravil na 2:0.

II. polčas

Po zmene strán sa Tottenham dočkal rýchleho vyrovnania. V 55. min skorigoval Lucas Moura prízemnou strelou popri brankárovi Onanovi – 2:1. O štyri minúty neskôr ten istý hráč upratal za súperovho gólmana odrazenú strelu striedajúceho Llorenteho – 2:2.

V druhom prípade úlohu zohralo aj to, že hráči Ajaxu nedokázali poslať loptu do bezpečia. O ďalších pät minút mohli domáci opäť viesť, ale Ziyech namieril tesne vedľa bránky „kohútov“. Opäť Ziyech v 79. min trafil konštrukciu Llorisovej svätyne.

V 87. min zahodil dve veľké šance hosťujúci Vertonghen, pri prvej trafil brvno a pri druhej upratala loptu do bezpečia domáca defenzíva. V nadstavenom čase Ziyechovu šancu zlikvidoval Lloris. A prišiel trest. Lucas Moura sa na opačnej strane dostal k strele z približne pätnástich metrov a ľavačkou spečatil postup Tottenhamu – 2:3.

Viac k témam: Ajax Amsterdam, Liga majstrov, Tottenham Hotspur
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tottenham v semifinále Ligy majstrov vyradil Ajax, v odvete predviedol zázračný obrat © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *