Home / šport / Hokej / Černák si nevzal puk po prvom góle v „repre“, na MS v hokeji 2019 chce dosiahnuť dobrý výsledok

Černák si nevzal puk po prvom góle v „repre“, na MS v hokeji 2019 chce dosiahnuť dobrý výsledok

MICHALOVCE 8. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia má prípravu na domáci svetový šampionát za sebou a už v piatok večer vstúpi do majstrovstiev sveta ostrým zápasom proti výberu USA.

Podpora zadných radov

Slováci sa v generálke na turnaj naladili utorkovým triumfom 3:2 po predĺžení nad výberom Nórska, strelecký účet v národnom tíme si v Michalovciach otvoril obranca Erik Černák.

Ten premiérovo skóroval vo svojom štvrtom štarte v reprezentácii. „Bol to výborný pocit. Dal som prvý gól v reprezentácii a som za to rád,“ zhodnotil po stretnutí. „Puk som si nevzal, ale isto to zariadili naši maséri,“ pokračoval s úsmevom.

Príchodom obrancov zo zámorskej NHL sa v slovenskom reprezentačnom tíme zvýšila podpora zadných radov smerom k ofenzíve. Počas ostatných dvoch prípravných zápasov to naplno ukazoval aj Erik Černák.

„V Amerike hráme ten štýl a vieme, ako podporiť útok. Vieme si vybrať ten správny čas. Každý obranca si to vie vyhodnotiť. Snažíme sa to spraviť v každom striedaní. Verím, že nám to bude vychádzať na MS,“ poznamenal 21-ročný košický rodák, ktorý v NHL pôsobí v klube Tampa Bay Lightning.

Pred plnými tribúnami

Utorkový duel proti Nórom bol pre Slovákov veľmi dobrou previerkou na úvod šampionátu, na ktorom ich počas prvých štyroch dní čakajú tri súboje postupne proti Američanom, Fínom a Kanaďanom.

„Proti Amerike, Kanade či Fínsku to bude ešte viac agresívnejšie ako v príprave proti Nórom. Je to ich štýl a musíme byť na to pripravení a nemôžeme si nechať „skákať po hlave“. Musíme ukázať, že na to máme hráčov a ukázať im svoju silu,“ myslí si mladý bek.

Už o dva dni na Slovensku prepukne hokejové šialenstvo v podobe 64-zápasovej porcie svetového šampionátu. Aj pre Černáka bude piatkové meranie síl s Američanmi výnimočné, veď v najcennejšom drese nastúpi na MS vo svojom rodnom meste.

„Bude to trochu iné ako v príprave. Bude to doma v Košiciach pred plnými tribúnami, bude tam plno ľudí. Každý za nás sa už nemôže dočkať a urobíme všetko pre to, aby sme na turnaji dosiahli dobrý výsledok,“ vyhlásil.

VIAC O MS V HOKEJI 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, NHL, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Černák si nevzal puk po prvom góle v „repre“, na MS v hokeji 2019 chce dosiahnuť dobrý výsledok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na MS v hokeji 2024 príde aj Regenda, Slovensko už tak má päť istých hráčov zo zámoria

Spomínaná pätica by sa mala do kempu pred MS 2024 v Prahe a Ostave zapojiť počas zrazu v Žiline.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *