Home / šport / Hokej / Nominácia Slovenska na MS v hokeji 2019 je známa, Šatan a Ramsay vyškrtli troch hráčov

Nominácia Slovenska na MS v hokeji 2019 je známa, Šatan a Ramsay vyškrtli troch hráčov

aktualizované 8. mája, 14:28

BRATISLAVA 8. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na majstrovstvách sveta v Košiciach bez trojice Mário Grman, Tomáš Marcinko, Samuel Buček.

Záverečná redukcia kádra

Práve toto trio neprešlo záverečnou redukciou kádra, ktorá sa uskutočnila dva dni pred prvým súbojom Slovákov proti Američanom. Realizačný tím výberu SR má na začiatku MS 2019 k dispozícii troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov. Informovali o tom generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay.

Čo sa týka defenzívy, Ramsay a Šatan to mali jednoduchšie, keďže spomedzi deviatich bekov má práve jeden vážnejší zdravotný problém – od sobotňajšieho duelu proti Britom trápi Mária Grmana rameno a práve on sa nedostal na šampionát.

„Zranenie Grmana si vyžiada týždeň alebo dva liečenia. On sa teda, žiaľ, s nami rozlúči. Na pozícii centra zostal ‚Čierny Peter‘ pre Tomáša Marcinka a na poste krídla pre Samuela Bučeka,“ informoval Miroslav Šatan.

Kompletné štyri útoky nie sú hotové

„Všetci hráči si zaslúžia hrať na svetovom šampionáte, lebo odviedli maximum v príprave, ale všetkých sme nemohli vziať. Bolo to pre nás veľmi ťažké rozhodnutie. Vyradení sú veľmi dobrí hráči a tiež dobrí ľudia. V prípade Marcinka sa prejavilo aj to, že sa nestihol dostatočne zohrať s tímom po finálovej sérii jeho tímu v Česku,“ vysvetlil Craig Ramsay.

Zároveň pripomenul, že dva dni pred prvým duelom proti tímu USA stále nemá k dispozícii kompletné štyri útoky. Útočník Libor Hudáček nehral ani v jednom prípravnom zápase, lebo je chorý a berie antibiotiká. Michal Krištof, s ktorým sa zrejme ráta ako s centrom najúdernejšej prvej formácie, zatiaľ rovnako nehral.

Dostal chvíľu voľna po náročnej sedemzápasovej finálovej sérii vo Fínsku, „Hudáček berie lieky a ani dnes ešte nebude s nami trénovať. Možno ani nenastúpi v prvom zápase na MS, ale má dôveru trénerov. Mierne zdravotné problémy aktuálne má aj Lunter,“ potvrdil Miroslav Šatan.

Jurčo a Cehlárik zrejme neprídu

Kapitán majstrov sveta z roku 2002 sa vyjadril aj k ďalším možným posilám tímu zo zámoria. V oboch prípadoch to však boli informácie, ktoré nepotešia fanúšikov slovenského hokeja. Ide o útočníkov Tomáša Jurča a Petra Cehlárika. Prvý bojuje s Charlotte Checkers o Calderov pohár v AHL, druhý je zasa súčasťou širšieho kádra Bostonu Bruins, ktorý sa čerstvo prebojoval do finále Východnej konferencie NHL.

„Jurčo bol s nami minulý rok na MS v Dánsku a veľmi dobre zapadol do mužstva. Situácia je však taká, že jeho tím v play-off AHL vedie 3:0 a zrejme nebude k dispozícii. Podobné je to s Cehlárikom. Po komunikácii s generálnym manažérom Bostonu mám od neho negatívne stanovisko. Držia si ho ako rezervu, ak by sa niekto zranil z tých, čo hrávajú,“ skonštatoval Šatan.

Slovenský tím sa už pripravuje v dejisku MS v Košiciach. V stredu od 15.00 h čaká na zverencov Craiga Ramsayho v Steel aréne jeden z posledných tréningov pred ostrým štartom MS. V piatok od 20.15 h nastúpia Slováci v A-skupine MS 2019 na svoj prvý súboj proti vysokému favoritovi – Američanom.

Slovensko – nominácia na MS v hokeji 2019

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 9/0), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR, 11/0), Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins/AHL, 7/0)

Obrancovia: Patrik Koch (HC Košice, 11/0), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd., 86/9), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/KHL, 54/5), Martin Fehérváry (HV 71/Švéd., 24/1), Christián Jaroš (Ottawa Senators/NHL, 28/3), Andrej Sekera (Edmonton Oilers/NHL, 74/10), Erik Černák (Tampa Bay Lightning/NHL, 3/0), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs/NHL, 24/2)

Útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad, 26/4), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL, 32/3), Róbert Lantoši (HK Nitra, 10/2), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL, 9/2), Mário Lunter (HC ’05 iClinic Banská Bystrica, 6/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 115/34), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL, 22/2), Marián Studenič (Binghamton Devils/AHL, 5/1), Richard Pánik (Arizona Coyotes/NHL, 40/3), Tomáš Tatar (Montreal Canadiens/NHL, 49/12), Tomáš Zigo (HC ’05 iClinic Banská Bystrica, 11/2), Marko Daňo (Manitoba Moose/AHL, 28/6), Libor Hudáček (Bíli Tigři Liberec/ČR, 94/20), Michal Krištof (Kärpät Oulu/Fín, 26/3)

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nominácia Slovenska na MS v hokeji 2019 je známa, Šatan a Ramsay vyškrtli troch hráčov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *